Göstermelik müdür soruşturması

Manisa'da başörtülü kadınlara kelepçe takılmasının ardından İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'in açığa alınarak soruşturma başlatılmasının, AKP tabanından gelen tepkileri kırmak amacıyla göstermelik olduğu ortaya çıktı.

Göstermelik müdür soruşturması

Manisa'da gözaltına alınan başörtülü kadınlara kelepçe takılmasının ardından kamuoyunun tepkisi üzerine açığa alınan İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ile ilgili soruşturmanın durdurulduğu iddia edildi.
 
Haberdar'ın haberine göre, konunun gündemden düşmesinin ardından Başbakan Davutoğlu'nun talimatı sonrasında Erdal Ceren ile ilgili başlatılan soruşturma sessiz sedasız durduruldu. Ayrıca Ceren'in görevine iade edileceği de belirtiliyor. 
 
Tayfur Erdal Ceren'in açığa alınmasına rağmen operasyonları yürüten Başsavcı ile odasında görüştüğü daha önce basına yansımıştı.
 
İçişleri Bakanlığı başörtülülere kelepçeli gözaltıların ardından yaptığı açıklamada, emniyet müdürünün açığa alınarak görevden uzaklaştırıldığını belirtmiş ve şu ifadelere yer verilmişti:
 
“11.11.2015 günü kamuoyuna yansıyan ‘kelepçeli gözaltıyla tepki’ başlıklı haberlerde; Manisa’da yapılan bir operasyon kapsamında gözaltına alınan bayanlara kelepçe takılması uygulamasının olduğu ifade edilmiştir. Yukarıda bahsi geçen konu ile ilgili olarak yürütülecek soruşturmanın selameti açısından, Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren’in 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 137'nci maddesi hükmüne istinaden 138'inci maddesinin (a) fıkrası hükmü gereğince geçici olarak açığa alınarak görevinden uzaklaştırılmıştır.” 
 
ARINÇ DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ 

AKP'li bazı yazarların yanısıra kamuoyu da başörtülülere kelepçe takılmasına sert tepki göstermişti. Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, başörtülü kadınlara kelepçe takmasını "Siz insanları küçülterek, insanlara hakaret ederek, insanların haysiyetlerini yerlerde çiğneyerek soruşturma yapamazsınız" diyerek eleştirmişti.
<< Önceki Haber Göstermelik müdür soruşturması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER