Gözaltına alınan Ercan Taştekin bakın kim

Konya merkezli soruşturmada bir çok ilde STK'lara ve iş adamları derneklerine operasyon başlatıldı. Gözaltına alınan isimlerden biri de eski Bingöl Emniyet Müdürü ve GÜSAM Başkanı Ercan Taştekin.

Gözaltına alınan Ercan Taştekin bakın kim

 Türkiye Ercan Taştekin ismini yaptığı yüzlerce başarılı operasyonla duydu. O operasyonlardan biri de  2009 yılının Ramazan bayramında Kayseri de şeker toplamaya giden 3 çocuk kayıplara karıştığı olaydı. 

O dönem Konya Asayiş Şube Müdürlüğü görevini yürüten Ercan Taştekin ve ekibi, uyguladığı çalışmalar ve ''delilden sanığa'' yöntemi sayesinde kent merkezinde işlenen cinayetleri küçük ayrıntılardan yola çıkarak çözdü.

Kayıp çocukların aileleri, 1.5 yıl boyunca aramadık yer çalmadık kapı bırakmadı. Evlatları kaybolan annelerin feryatları sonunda Çankaya’ya da ulaştı. Hemşehrileri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün talimatıyla sırra kadem basan 3 çocuk için özel ekip kuruldu. Ancak tüm imkanlarını seferber eden Kayseri Emniyeti sonuç alamayınca dosyayı Konya Emniyeti devraldı. Ellerindeki tüm cinayetleri çözmeleriyle ünlenen ve CSI olarak anılan Konya Emniyeti, bu cinayetleri de 6 ayda aydınlattı.

Konya’da görev yaptığı dönemde bir çok cinayeti çözmesiyle dikkat çeken Ercan Taştekin, o ekibinde görev yapan, sonradan başka illere tayin edilen arkadaşlarını da toplayıp özel bir ekip oluşturdu. Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalardan da yararlanan özel ekip, üç çocuğun kaybolduğu Talas İlçesi Yenidoğan Mahallesi’nde detaylı çalışma yaptı. Çok sayıda kişiyle görüşüldü, mahallede oturan ve olaydan sonra taşınan kişilerle ilgili tüm bilgiler derlendi ve şüpheliler listesi hazırlanarak takibe alındı.

O apartmandan taşınmış

Yozgat’ın Çayıralan İlçesi nüfusuna kayıtlı olan ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde bir fabrikada çalışan Uğur Veli G. üzerinde şüpheler yoğunlaştı. Eşinden boşanan ve çocukların kaybolmasından iki hafta sonra mahalleden taşınan Uğur Veli G.’nin küçük yaştaki kız çocuklara zaafı olduğu da belirlendi. Yozgat’ın Çayıralan İlçesi’ne bağlı Külekçi Köyü”nden olan Uğur Veli G.’nin, Almanya’ya giderek orada oturan köylüsü bir kızla evlendiği, geçimsizlik nedeniyle boşandığı bilgisine ulaşıldı. Uğur Veli G.’nin, Almanya’dan sınır dışı edildikten sonra Türkiye’ye dönüp Kayseri’de yaşamaya başladığı belirlendi.

Duvardaki kan izi ele verdi

Uğur Veli G.’yi cinayeti işlediği evde kızılötesi ışınlarla saptanan kan lekesi ele verdi. Üç çocuğu öldürdükten iki hafta sonra taşındığı evde, polis yoğun çalışma yaptı. Şüpheler üzerinde toplanınca birkaç kez ifadesi alınan Uğur Veli G.’nin olayı gerçekleştirdiği ve ardından taşındığı evde kriminal inceleme yapıldı. Özel cihazlarla yapılan inceleme sırasında, kimyasal luminol kullanılarak duvarda kan lekesi bulundu. Ardından DNA testiyle bu kanın öldürülen çocuklardan birine ait olduğu saptanınca özel ekip operasyon için düğmeye bastı. 

-ÇÖZÜLEN DİĞER CİNAYETLER -

2005 yılının Temmuz ayında, ticari taksi şoförü Hakkı Önsarı (33), otomobiline binen kişilerce gasbedildikten sonra 37 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Polis, bölgede yaptığı ev aramalarında bir sitenin asansör aynasında bulduğu ''kan damlasından'' yola çıkarak zanlıları yakaladı.

Üniversite öğrencisi Muhammet Yıldırım (23), Bosna Hersek Mahallesi'nde bıçaklanarak öldürüldü. Görgü tanıklarının sadece ''otomobilin markasını'' görebildiklerini söylemesi üzerine polis, Konya'da araç kiralama şirketlerini araştırdı. İş yerinden aynı markayı kiralayan kişiler tespit edildikten sonra alınan ifadeler doğrultusunda zanlılara ulaşıldı.

2005 yılının Kasım ayında Hatice Horoz (27), evinin bahçesinde, kişi ya da kişilerce 40 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Horoz'un birlikte yaşadığı kişiden şüphelenen polis, eve gelen telefonla zanlının yerini tespit etti. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen zanlıyı, ayrıntılı inceleme sonucu saçında bulunan kan lekesi ele verdi.

Fetih Caddesi Adana Çevre Yolu'nda bıçaklanarak öldürülmüş üniversite öğrencisi Mehmet Büyükeskil'in (26) cinayet zanlılarına ulaşmak kolay olmadı. Polis, olay yerinden gri renkli bir aracın ayrıldığı ihbarı üzerine 512 gri araç içinden, şüpheli otomobili bulmayı başardı. Daha sonra araçtaki kan damlalarından cinayet zanlıları yakalandı.

Medet Koçaker (36) cinayeti, olay yerinde bir sopadan düşen ufak bir parça sayesinde, Mustafa Çenesiz (28) cinayeti bir etekteki kan damlasından, Cemal Uçar (36) cinayeti ise otomobilin cam parçasından yola çıkılarak aydınlatıldı.
<< Önceki Haber Gözaltına alınan Ercan Taştekin bakın kim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER