Gözde eğitim kurumlarına kayyım zulmü

Türkiye'nin gözde eğitim kurumları hedef alınırken, FEM, Anafen, Çağ Eğitim kurumları ve Coşkun Kolejlerini bünyesinde barındıran şirketlere 7 kişi kayyım olarak atandı. Okullara darbe suçlaması yöneltildi.

Gözde eğitim kurumlarına kayyım zulmü

Kaynak Holdinge yapılan hukuksuz kayyım atamaları zulme dönüştü. Şu ana kadar Kaynak Holdingle organik bağı olduğu gerekçesiyle 46 şirkete atanan kayyımdan sonra 12 şirkete daha usulsüz bir şekilde kayyım atandı.

Bu kez Türkiye'nin gözde eğitim kurumları hedef alınırken, FEM, Anafen, Çağ Eğitim kurumları ve Çoşkun Kolejlerini bünyesinde barındıran şirketlere 7 kişi kayyım olarak atandı.

KAYYIMLARA İLAVETEN 24 BİN'ER TL DAHA MAAŞ

Kaynak Holdinge atanan kayyım heyeti, sağlık ve eğitim şirketlerinde de görevlendirilirken, her birine 2'şer bin liralık maaş bağlandı. 12 şirketten her bir kayyım daha önce bağlanan maaşlarına ilaveten 24'er bin lira maaş alacak. 

TEK HAKİM KARARIYLA GASP!

İstanbul Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı doğrultusunda, ilgili kurumların Kaynak Holding ile bağlantısı olduğu iddia edildi. Okullara darbe suçlaması yöneltildi.

Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı doğrultusunda, Kaynak Holding'e ait olduğu iddiasıyla 12 şirkete daha kayyım atandı. Karara göre sağlık, eğitim ve teknik gibi alanlarda faaliyet gösteren İstanbul'da 8, Ankara'da 2, İzmir ve Samsun'da da birer şirkete kayyım ataması yapıldı.

LİSTEDE 50 YAKIN İŞLETME VAR

Kayyım atanan 50'ye yakın okul ve işletmeler arasında Körfez Yayınları A.Ş., Anadolu Fen Eğitim İşletmeleri A.Ş., Fırat Eğitim Merkezi A.Ş., Sun Lab Sağlık Hizmetleri A.Ş., Led İstanbul Aydınlatma ve Otomasyon Sistemleri A.Ş., İcon Diagnostik Medikal Sanay, Tic. A.Ş., Mediwalker Sağlık Sanayi ve Ticaret A.Ş., Dizayn Eğitim Araçları Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş., Mizan Eğitim İşletmeleri Ticaret A.Ş., Çağ Öğretim İşletmeleri A.Ş., Sema Eğitim, Öğretim İşletmeleri ve Sağlık Hizmetleri A.Ş. Milsoft Yazılım Teknolojileri A.Ş. bulunuyor.

AYNI KAYYIMLAR

Karara göre, holding bünyesinde faaliyet gösterdiği iddia edilen 46 şirket, bir vakıf ve bir derneğe atanan kayyımlar iş adamı İmran Okumuş, avukat Sezai Çiçek, bilişim uzmanı Hüseyin Yaşar, maliyeci Aytekin Karahan, basın ve halkla ilişkiler uzmanı Ertuğrul Erdoğan, vakıf ve dernek uzmanı İsmail Gülen ile vergi denetçisi Levent Küçük, bu 12 şirkette de görev yapacak. Şirket yöneticilerine görevden alındıklarına dair karar bugün sabah saatlerinde tebliğ edildi. Kaynak Holdinge atanan kayyım İmran Okumuş'un 105 bin TL maaş aldığı ortaya çıkmıştı. İmran Okumuş'un adı Türkiye'nin gündemine 17 Aralık yolsuzluk skandalının patlak vermesiyle gelmişti. Yolsuzluk soruşturmasında adı geçen iş adamı Rıza Sarraf'ın ortağı İranlı iş adamı Babek Zancani ile fotoğrafları ortaya çıkan Okumuş, Haluk Ulusoy ile birlikte Zencani'nin Tacikistan'daki otobüs terminalinin açılışında görüntülenmişti.

Kaynak Holding'e yönelik soruşturma kapsamında bugüne kadar kayyım ataması yapılan şirket sayısı 58'e yükseldi.

ZAMAN
<< Önceki Haber Gözde eğitim kurumlarına kayyım zulmü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER