Grekoromen'de Ümit güreşçiler ikinci güne kötü başladı


U23 Avrupa Ümitler Güreş Şampiyonası Bulgaristan'ın Rusçuk şehrinde grekoromen stil mücadeleleriyle devam ediyor.

Bulstrad Arena'da bugün mindere çıkan dört Türk güreşçiden üçü altın madalya şansını kaybederken, bir güreşçi yoluna devam ediyor.

Bugünkü güreşlerde ilk turlar sonunda yoluna devam eden tek Türk güreşçi 66 kiloda mücadele eden Enes Başar oldu. İlk turu bay geçen Başar, ikinci turda Macar Otto Losonczi ile mücadele etti. Rakibi ile başa baş bir mücadele sergileyen Başar, rakibini yenerek bir üst tura yükseldi. Başar'ın çeyrek finaldeki rakibi Rus Zhambolat Lokyaev oldu.

75 kiloda Serkan Akkoyun ilk turda Romen George Mariea ile karşılaştı. Rakibi karşısında ilk devreyi 2-0 önde kapatan güreşçimiz, ikinci devrede aldığı puanlarla minderden 6-2 galip ayrıldı. Akkoyun, ikinci turda Moldovalı Mihail Bradu ile mücadele etti. Başa baş bir mücadele şeklinde geçen güreş sonunda güreşçimiz 3-2 yenilmekten kurtulamadı ve altın madalya şansını kaybetti. Akkoyun, repesaj maçı yapabilmek için Moldovalı güreşçinin finale yükselmesini bekleyecek.

85 kiloda mindere çıkan Ali Suat Cengiz ise ilk turda Ukraynalı Andrii Gladkykh ile mücadele etti. Rakibi karşısında çok etkisiz olan Cengiz mücadelenin 55'inci saniyesinde 8-0 geriye düştü ve teknik üstünlükle yenilerek altın madalya şansını kaybetti. Cengiz'in elenmemesi için Ukraynalı güreşçinin finale yükselmesi gerekiyor.

Bugün sabah seansında mindere çıkan ve yenilen bir diğer isim ise 130 kiloda Osman Kenan Yıldırım oldu. Rus güreşçi Zurabi Gedekhavri ile karşılaşan Yıldırım, rakibi karşısında fazla bir varlık gösteremedi ve minderden 2-1 yenik ayrılarak altın madalya şansını kaybetti. Yıldırım'ın bronz madalya mücadelesi yapabilmesi için Rus güreşçinin finale yükselmesi gerekecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Grekoromen'de Ümit güreşçiler ikinci güne kötü başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER