Grip salgını söylentisi aktarların vitrinlerini boşaltmaya yetti


KAYSERİ (CİHAN)- Avrupa'da başladığı belirtilen yeni grip salgını uyarısı, Sivas'ta bir iş adamının domuz gribinden dolayı hayatını kaybettiği iddiası, vatandaşın aktarlara hücum etmesine neden oldu. Vatandaşlar, bağışıklık sistemini güçlendirerek gribe iyi geldiğini düşündüğü ıhlamur, kuşburnu, zencefil, papatya çayı, hatmi çiçeği, nar çiçeğinden bol miktarda alıyor. Aktarların vitrinleri boşaldı, toptancılar ise talepleri karşılayamıyor.

Avrupa ülkelerinde grip salgını olduğu ve Türkiye'nin de etkileneceği söylentileri, vatandaşların kendi imkanlarıyla tedbir almalarına neden oldu. Aktarlara hücum eden insanlar, kendilerini soğuk algınlığına karşı koruyacağı düşündükleri bitkilerden almaya başladı. Aktarlar, kış sürecinde yaptıkları satışların son bir haftada arttığını belirtiyor. Günlük satışlarının diğer günlere göre 3-4 kat arttığına işaret eden aktarlar, en çok talep edilen bitkilerin kendi ellerinde kalmadığı gibi toptancılarda da kalmamasından dolayı talepleri karşılayamadıklarını ifade ediyor.

Furkan Şifalı Bitkiler Sahibi Aktar Yunus Gezgin, bir hafta içinde satışların arttığına dikkat çekti. Gezgin, Avrupa ülkelerinde başladığı ve Türkiye'de de etkili olacağı ifade edilen grip salgınının satışlarda etkili olduğunu dile getirdi. Sivas'ta bir iş adamının domuz gribiyle öldüğü iddiasının ise satışları daha da artırdığını belirten Gezgin, şunları söyledi: "Salgın söylentisi başta ıhlamur, nar çiçeği gibi bitkilerin satışlarını adeta patlattı. Ürünlere bir anda yüklenmesi ile vitrinlerimizde bitmesine neden oldu. Kış aylarında geçen yıllara göre satışların fazla olması toptancılardan yeni ürün taleplerimizin karşılanmasını da zorlaştırdı. Çünkü kuşburnu, ıhlamur, nar çiçeği, zencefil, papatya, hatmi çiçeği gibi bitkiler toptancılarda yok. Bu ürünlerin kimi ithal ediliyor ve hemen getirilmesi zor oluyor. Birçok bitki de yaz aylarında temin edilerek stok yapılıyor. Bu stoklar bitmiş durumda gibi."
CİHAN
<< Önceki Haber Grip salgını söylentisi aktarların vitrinlerini boşaltmaya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER