Gripten korkan aktara koştu


Havalardaki ani değişiklikle birlikte artan grip vakalarına yakalanmak istemeyen vatandaş, bağışıklık sistemini güçlendirmek için aktarların yolunu tuttu.

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava ile birlikte grip vakaları da artınca evlerde hasta olmayan kalmadı. Soğuk algınlığı ve grip rahatsızlığı çeken vatandaş önce doktora sonra aktara koştu. Domuz gribi denilen H1N1 grip virüsünün de korkuttuğu bugünlerde vatandaşlar hasta olmamak için bağışık sistemini güçlendirecek takviye gıdalara yöneldi.

ÖNCE DOKTORA GİDİN SONRA AKTARA GELİN

15 yıldır bitkisel ilaç ve bitkisel ürünler satan Mustafa Özcan ise vatandaşlara şu tavsiyelerde bulundu: "Aktar olduğumuz için bize gelen müşterilerimizi önce durumunu soruyoruz durumu ağırsa hemen doktora gitmesini söylüyoruz. Çünkü bu yıl grip ağır geçiyor, özelliklede H1N1 ya da domuz gribi olarak bilinen virüsün yaygın gözüktüğü şu dönemde vakit kaybetmeden doktora görünmeleri önce ilaçlarını almaları sonra da takviye olarak bitkisel destek almalarını öneriyoruz. Yıllardır ben bu işin içindeyim bu seneki kadar ağır bir grip vakası görmedim. Hastalığa yakalanan 2 ayda ancak iyileşebiliyor, çünkü çok ağır geçiyor. Bize gelen müşterilerimize de bağışıklığı güçlendirici macun ya da bitkisel çaylar öneriyoruz. Onlar da takviye olarak bitkisel ilaçları çayları hazırlayıp tüketiyorlar."

AKTARLARDA KIŞ YOĞUNLUĞU

Kış ayı olması nedeniyle ayrı bir yoğunluğun yaşandığını belirten Özcan, "Aktar olarak bizim için önceliğimiz müşterilimizin sağlığı, bizler de onların tedavilerine yardımcı olmak için kendi hazırladığımız bitkisel karışımlardan olan kış çaylarını öneriyoruz. Macun veya doğal bitkilerden takviyeler yaparak bağışıklık sistemlerini güçlendirici önerilerde bulunuyoruz. Kış ayı olması nedeniylede ayrı bir yoğunluk var bu yoğunluk bizi memnun etmekte." dedi.

KIŞIN BAL YERİNE PEKMEZE ÖNEM VERİN

Özcan, gripten korunmak için şu önerilerde bulundu: "Kış aylarında hastalığa yakalanmamak için doğal beslenmenin önemli büyük. Özelliklede bal tüketimin azaltılarak yerine pekmez tüketerek vücut ısısını yükseltmek gerekir. Onun için bal yerine pekmez tüketmek daha faydalı olur. Ayrıca kış sebzelerinden bol tüketip, gripten korunmak için biber acı tüketmek ayrıca kivi, portakal, limon gibi C vitamini olan meyvelere yönelmek daha doğru olacaktır. Kış aylarında yediğimize içtiğimize dikkat edersek daha az hastalanacağımız kesin çünkü bağışıklık sistemiz hastalıklara karşı dirençli olacak ve hastalığı hafif atlatacağız." CİHAN
<< Önceki Haber Gripten korkan aktara koştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER