Grup Yorum, stadların kapatılmasını Meclis'te şarkılarla protesto etti


ANKARA (CİHAN)- CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Grup Yorum'la birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Grup Yorum'un statlarda verdiği konserlere ilişkin görüntüler izlettirildi. "Özgürlüğün, devrimin, bağımsızlığın sesini izledik." diyen Ağbaba, Grup Yorum'un halkın derdini, öfkesini sese, saza döktüklerini söyledi.

Onlar söyledikçe iktidarın her zaman rahatsız olduğunu belirten Ağbaba, grubun yasaklarla karşılaştığına dikkat çekti. Ağbaba, "Grup Yorum, bu ülkenin gerçeği, hafızasıdır. Umut ne kadarsa, o kadar derine kazmaya çalışanlardır." ifadelerini kullandı. Tüm stadların Grup Yorum'a kapatılmak istendiğini dile getiren Veli Ağbaba, grubun 30. yılını kutlamak için stad bulamadığını söyledi. Bu yasaktan vazgeçilmesini istedi.

Stadyumların Grup Yorum'a yasak olduğunu ifade eden Grup Yorum üyesi İnan Altın, bu sene 30. yıllarını kutladıklarını dile getirdi. Büyük sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Altın, sadece kendilerinin değil, dinleyicilerin de sıkıntılar yaşadığına dikkat çekti. Yorum dinlediği için işten atılanlar, okuldan atılanlar, konser düzenlediği için tutuklananlar olduğunu belirten Altın, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Elazığ'da stadyum konserleri vermek istediklerini ancak başvurularının reddedildiğini söyledi. Bazı stadyumlar için izin aldıklarını ancak sonradan sözleşmelerin iptal edildiğini anlatan Altın, tüm alternatifleri zorladıklarını ancak hep art arda hayır cevabı aldıklarını kaydetti.

Bir yolunu bulup bu kitlesel konserleri mutlaka yapacaklarını vurgulayan Altın, "Burada AKP'nin doğrudan yada dolaylı engellemeleri ve stadyumları bize kapatma söz konusudur. Stadyumlar kimsenin tapulu malı değildir. Stadyumların yapıldığı arazler kamu malıdır, yani bu halka aittir. Bu nedenle kimse stadyumlarla ilgili keyfi kararlar verme yetkisine sahip değildir." diye konuştu.

Bu halka yakışan bir sahne tasarladıklarını dile getiren Altın, stadyumlardaki konser yasağının kalkması için "Stadyumlar Grup Yorum'a Açılsın" demek için 3 Nisan Cuma günü saat 13.00'de Cumhurbaşkanlığı sarayı önünde eylem yapacaklarını söyledi. Aynı gün değişik şehirlerde yorum gönüllüleri ve yorum halk korularının meydarlarda Grup Yorum şarkıları söyleyeceğini ifade eden Altın, "Saraylar sizin stadyumlar bizimdir, stadyumlardaki AKP yasağına son, stadyumlar Grup Yorum'a açılsın." dedi.

Avukat Selçuk Kozağaçlı ise konuya ilişkin gerekli hukuki girişimlerde bulunacaklarını ve dava açacaklarını belirterek kimsenin sorumluluktan kaçamayacağının altını çizdi. Açıklamaların ardından Grup Yorum, Mecliste mini bir konser verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Grup Yorum, stadların kapatılmasını Meclis'te şarkılarla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER