"Gücümün yettiği şeylerle başkalarına ne kadar hayat olabilirim'

Gülşah Çavuşoğlu, YouTube kanalında tenkil sürecinde yurt dışına çıkmak zorunda kalan göz doktoru Umut Duygu ile önemli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Yurt dışına çıkmak zorunda kalan bir doktorun yaşadıkları

Dr. Umut Duygu göz  uzmanı. En son İzmir Araştırma Hastanesi'nde çalışan Duygu Hanım sürekli ilerleyen MS hastası olmasına rağmen izin günlerini Afrika'da ameliyat yaparak geçiriyor. 
En son Mali'ye gittiğinde de 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsü yaşanıyor. Ailesi ve çalıştığı hastanenin yetkililerinin baskısıyla Türkiye'ye dönmek zorunda kalıyor. 
21 Temmuz'da Türkiye'ye dönen Duygu, Tenkil sürecinde yaşadıklarını Gülşah Çavuşoğlu'na anlattı. 



Ege'deki gönüllü doktorlarla birlikte Afrika'nın bir çok yerine giden Dr. Umut Duygu yaşadıklarını heyecanla anlattı. 

Afrika'da muayene için gelen hiç kimseyi geri çevirmemek için saatlerce çalıştıklarını söyleyen Duygu kas hastası olmasına rağmen bir defasında 2 haftada 380 hastaya göz ameliyatı yaptığını söyledi. 


Dr. Umut Duygu, "İnanın tuvalete gidip vakit kaybetmemek için su ve çay bile içmemeye gayret ediyorduk. Saat 5:30'da kalkıp altıda kahvaltı, 6:30'dan 23:30'a kadar. Hedefimiz kapıdan hiçbir hastayı çevirmemekti. Çok şükür bunu başardık. Saat 16:00'ya kadar aralıksız çalışıyorduk. Saat 15:00 gibi setleri sterilizasyona atıp, namazları kılıp sonra tekrar gelip 23:00/24:00'e kadar Allah ne verdiyse 16-17 saat çalışıyorduk. Ameliyat koltuğunda dört saat beş saat hiç kalkmadan non stop görev yapıyorduk. Neredeyse deküpik yaralarına az kaldı. O kadar oturdum yani. Türk bayrağını en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyorum." diye konuştu.



<< Önceki Haber "Gücümün yettiği şeylerle başkalarına ne kadar hayat... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER