Gül ve Babacan niye bu kadar rahat?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ağustos 16 2019
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski yol arkadaşları Abdullah Gül ile Ali Babacan'ın kuracağı yeni partiye karşı medya üzerinden büyük bir taarruz başlatmaya hazırlanıyor. Ancak Gül-Babacan cenahı son derece rahat...
SAMANYOLUHABER- Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi kontrolündeki gazete ve televizyonlar üzerinden 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eski başbakan yardımcısı Ali Babacan’a yönelik baskıyı artıracağı belirtiliyor.
Serkut Bozkurt, Artı Gerçek’te bugün yayımlanan “Erdoğan bastırıyor, Gül ve Babacan niçin bu kadar rahat!” başlıklı makalede Erdoğan’ın yeni parti kurmaya hazırlanan Babacan hakkında menfi veya müspet tek satır haber görmek istemediğini iddia etti.
ERDOĞAN YENİ PARTİYE KARŞI BASKININ DOZUNU ARTIRACAK
Bozkurt, “Bunun için çıta yükseltildi. Baskılar daha da artacak.” dedi.
Bozkurt, “Erdoğan, medyanın yüzde 95’ini yönetmesine rağmen doymuyor. Yeni kurulacak partileri de hesaplayan Erdoğan ve ekibi, nasıl ki, Moskova üzerinden yaptığı baskıyla gazetecilerin işine son verdiyse, dozu arttırarak bu kez medyanın A Haber hizasına gelmesini isteyecek.” ifadelerini kullandı.
Demirören medyasında üst seviyedeki son değişiklikleri “erken seçimin sinyali” diye niteleyen Bozkurt, Erdoğan’ın baskı ve ötekileştirici siyaset diline mukabil Babacan cenahının hazırlıklı ve soğuk kanlı olduğunu kaydetti.
Bozkurt, “Bu rahatlığı, tıpkı AKP’den ayrılıp, Babacan’ın partisine katılacak siyasetçiler gibi değerlendirenler var. Yani, Erdoğan’a yakın görünen, onun beslediği medya bir anda Babacan tarafına geçebilir.” dedi.
NTV-STAR TV ERDOĞAN ELEŞTİRİSİN BAŞLARSA…
Bozkurt kulisi veren kaynağına, “Bunun işareti nasıl anlaşılır?” sorusunu yönelttiğini belirtti.
Bozkurt, aldığı cevabı ise şöyle özetledi: “O da ‘Ali Babacan ile hep beraber hareket eden Mehmet Şimşek, şimdi Ferit Şahenk’in patronu olduğu Doğuş Grubu’nun Londra’daki banka yönetiminde danışman. Şimşek, Ali Babacan’ın kuracağı partiye geçtiği zaman, k
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!2.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı3.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı4.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti5.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!
6.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi7.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor8.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü9.Dev kamu kurumunu iflasa sürükleyen yöneticiler maaşlarını katlamış10.New York Belediye Başkanı Mamdani Kuran'a el basıp yemin ederek göreve başladı

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelend...


