Gül'den AKP ile ilgili çarpıcı mesaj: Ben kurdum

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: "AK?Parti’nin asıl kurucusu benim. İlk çıkardığı başbakan benim, ilk cumhurbaşkanı da benim. Cumhurbaşkanlığından sonra da başka bir makam yok, ne yapalım ki."

Gül'den AKP ile ilgili çarpıcı mesaj: Ben kurdum

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ak Parti'nin esas kurucusunun kendisi olduğunu belirterek, çarpıcı ve bir o kadar da dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
 
Katar'da yayınlanan Eş-Şark Gazetesi’ne konuşan Abdullah Gül, "7 Haziran genel seçimleriyle ilgili, istikrarın önemli olduğunu halkın bu önemi her zaman gördüğünü" belirterek, kanaatinin istikrarın devam edeceği yönünde olduğunu söyledi.
 
"AKP'NİN ESAS KURUCUSU BENİM"
 
Kendisine "Yeni bir parti kurma düşüncesi olup olmadığı" sorulan Gül, şunları kaydetti: "AK Parti’nin esas kurucusu benim. AK Parti'nin hem ilk çıkardığı Başbakan benim, ilk Cumhurbaşkanı da benim. Cumhurbaşkanlığı’ndan sonra da başka bir makam yok, ne yapalım ki. Arkadaşlarımız da şimdi devraldılar. Onların başarılı olmasını istemekten başka bir arzum yok. Enerji sadece siyasette harcanmıyor. Enerji başka türlü de, hizmetlerle değerlendirilebiliyor. Şimdilik böyle düşünüyoruz."
 
TAYYİP ERDOĞAN'A İNCE MESAJ
 
Abdullah Gül’ün özellikle yabancı basına yaptığı bu açıklamalar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik bir mesaj olarak algılandı. Gül’ün geçen hafta içinde çok kritik görüşmeler yaptığı ve özellikle ABD, İngiltere, Rusya ve Almanya’dan gelen Türkiye’ye yönelik olumsuz açıklamalardan dolayı rahatsız olduğu belirtildi. Gül’ün bu rahatsızlığını ayrıca Türkiye’de önemli kurumların başında olan isimlerle de paylaştığı kaydedildi.
 
GÜL 2016'YA MI HAZIRLANIYOR?
 
Gül’ün zaman zaman bu çıkışları ise siyasetten kopmayacağı ve özellikle AKP’nin 7?Haziran seçimleri sonrasında alacağı düşük oy oranına göre çıkışlarını daha etkinleştireceği belirtildi.  AKP içinde sayıları 68’i bulan ve yeniden aday olmayan üçüncü dönem milletvekillerinin de Gül ile birlikte hareket ettiği, sık sık biraraya gelip, toplantılar yaptıkları da Ankara kulislerinde yoğun olarak konuşuluyor. Bu arada Gül’ün önümüzdeki dönemde yurtdışı ziyaretlerine ağırlık vereceğini öğrenildi.

ERDOĞAN 7 HAZİRAN TEKLİFİNİ KABUL ETMEDİ
 
Abdullah Gül, Mart 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeniden AKP’de siyaset yapması daveti almıştı. Gül ise Erdoğan’ın bu davetini teşekkür etmiş ve şimdilik aktif siyasetin içinde olmayacağını açıklamıştı. Ancak Gül’ün bu tavrı özellikle 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonları sonrasında oyları giderek düşen AKP’de yer almak istememesi olarak yorumlandı.  Gül’ün ekonomik gelişmelerden de rahatsız olduğu ifade edilmişti.  

MİLLET GAZETESİ
<< Önceki Haber Gül'den AKP ile ilgili çarpıcı mesaj: Ben kurdum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER