Gülen Hareketini anlatan Kitaba Almanya'da büyük ilgi...

Gülen Hareketi ve Hedefleri isimli kitabın ilk baskısı tükendi...

SHABER3.COM

Herder Yayınevinde ilk baskısı 7 bin olarak basılan kitabın tamamının satıldığı öğrenildi. Almanlar tarafından büyük ilgi gören kitabın yayınevinin 200 yıllık geçmişi bulunuyor. Herder Yayınevi, Dalai Lama ve Papa Benedikt'in de kitaplarının yayınlayan yayınevi olarak da biliniyor. 

224 sayfadan oluşan kitapta 'Gülen Hareketi - Ne oldugu ve ne istedigi' başlığını taşıyor. Kitapta Hizmet Hareketi'nin aslinda hizmet veya gönüllüler hareketi ismini taşıdığını da açıklıyor. Bu başlığın kullanılmasının nedeni ise Fethullah Gülen Hocaefendi'nin dünyada tanınan bir şahsiyet haline geldiği anlatılıyor. 

KİTABIN 7 BİNLİK İLK BASKISI TÜKENDİ, İKİNCİ BASKI YOLDA
Kitabın ilk baskısında 7 bin adet kitap basılarak okuyucuların karşısına çıkıldı. Çok kısa bir sürede kitap tükenirken yayınevinin ikinci baskı için kolları sıvadığı duyuruldu.  Almanya'daki büyük kitap satış mağazaları da kitaba yer verdi. Bu mağazalar arasında Hugendubel, Mayersche ve Thalia yer alıyor.

KİTABIN YAZARI KARAKOYUN 40'A YAKIN TANITIM GERÇEKLEŞTİRDİ
Ercan Karakoyun, kitapla ilgili bugüne kadar yaklaşık 40 tanıtım gerçekleştirdiğini belirterek, "Almanya genelinde programlara katiliyorum. Alman vakiflar, dini ve seküler akademiler, enstitüler, basın kulüpleri ve halk eğitim merkezleri kitaba ve konuya ilgi duyuyor. Bugün kadar yaptigim 40'a yakın kitap tanıtım progrmalarına bin 500'den fazla katılım gerçekleşti." şeklinde konuşuyor.  Alman akademisyenler ve gazetecilerin konuya ilgi duyduğunu anımsatan Karakoyun, Tageszeitung gazetesi, Frankfurter Allgemeine Gaztesi, Deutschlandfunk, Rundfunk Berlin Brandenburg ve WDR gibi Almanya'nin en önemli medya kurumlarında da kitapla ilgili olumlu eleştirilerin yayımlandığına dikkat çekti.

Yorumcuların kitapla ilgili yorumlarına ilişkin bilgiler paylaşan Karakoyun, "Yorumcuların en çok dikkatini çeken ise kitabı şahsi bir perspektifden yazıp, Türkiye, Almanya, uyum, islam, terör, eğitim ve diyalog gibi alanlarda derin bir bilgi verdiğini vurguluyor."

KİTAP TANITIMINA YOĞUN İLGİ
Katholisches Stadthaus’ta Maxhaus'taki programda Gülen Hareketi ve Hedeflerini kitabının tanıtımı için Ercan Karakoyun davet edildi. Buradaki programda kitabı anlatan Karakoyun, "Düsseldorf'ta 200-230 kişilik bir katılımın gerçekleştiği öğrenildi. 

Aralarında Düsseldorf Halk Eğitim Merkezi Müdürü ve birçok katolik kanaat önderinin bulunduğu elit bir dinleyici kitleye Karakoyun, Hoca Efendiyi, hizmetin hedeflerini, İslam anlayışını, Almanya'daki oluşumunu ve şuan yaşadığı mağduriyeti anlattı.

Hizmet ile alakalı tereddütleri ile programa katılan insanların memnun bir şekilde programdan ayrıldığı öğrenildi.
<< Önceki Haber Gülen Hareketini anlatan Kitaba Almanya'da büyük ilgi... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER