Gülen’in avukatları MGK kararını Anayasa Mahkemesi’ne götürdü
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Haziran 1 2016
Fethullah Gülen’in avukatları MGK’nın Hizmet Hareketi’ni ‘terör örgütü’ ilan etme çabasını Anayasa Mahkemesi’ne götürdü.

Hak ihlali kararı verilmesini isteyen avukatlar, hızlı bir karar çıkmaması halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracaklarını açıkladı.
Avukatların açıklamaları şöyle :
“Açılmış ve görülmekte olan davalarda, yasal olarak terör örgütü yada suç örgütü olunduğuna dair bir tespit yada verilmiş bir karar olmamasına rağmen, toplumun bir kesimi milli güvenlik kurulu ve bakanlar kurulu aracılığı ile terör örgütü ilan edilmekte ve idari/siyasi bu tespite dayalı olarak da binlerce insan gözaltına alınmaktadır. bu kapsamda, bazı yayın organları siyasi değerlendirmelere göre karar vermekte, bazıları ise siyasi bu tür değerlendirmeler doğrultusunda karar vermesi beklenmektedir.
Hukuki anlamda karşılığı olmayan bakanlar kurulu tavsiye kararı ile, tüm bu sözde paralel soruşturma/yargılamalarının siyasi olduğu alenen ikrar edilmiştir. Soruşturmaların siyasi olduğunu gösteren söylem ve eylemler, bu kararla birlikte davaların siyasi olduğunu gösteren açık bir delile dönüşmüştür.
“Bunlar PYD, PKK ne ise aynı kategoride yargılanacaklar” ifadesi ile yapılmak istenen açıkça beyan edilmiştir. Adil yargılama hakkına son derece açık saldırı oluşturan ve masumiyet karinesini yok sayan bu şekilde beyanlar ile MGK ve Bakanlar kurulu işlemlerinin açık bir hak ihlali olduğu konusunda Karar verilmesi amacı ile Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapılmıştır.
Anayasa Mahkemesi tarafından hızlı bir şekilde inceleme yapılmaz ise Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yolunun etkili bir yol olmadığı belirtilerek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi nezdinde yasal başvuru yapılacaktır.”
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?
6.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi7.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!8.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor9.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti10.MESEM’i protesto ettikleri için tutuklanan 16 kişi tahliye edildi

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







