Gülen’in avukatları MGK kararını Anayasa Mahkemesi’ne götürdü

Fethullah Gülen’in avukatları MGK’nın Hizmet Hareketi’ni ‘terör örgütü’ ilan etme çabasını Anayasa Mahkemesi’ne götürdü.

Gülen’in avukatları MGK kararını Anayasa Mahkemesi’ne götürdü

Hak ihlali kararı verilmesini isteyen avukatlar, hızlı bir karar çıkmaması halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracaklarını açıkladı.

Avukatların açıklamaları şöyle :

“Açılmış ve görülmekte olan davalarda, yasal olarak terör örgütü yada suç örgütü olunduğuna dair bir tespit yada verilmiş bir karar olmamasına rağmen, toplumun bir kesimi milli güvenlik kurulu ve bakanlar kurulu aracılığı ile terör örgütü ilan edilmekte ve idari/siyasi bu tespite dayalı olarak da binlerce insan gözaltına alınmaktadır. bu kapsamda, bazı yayın organları siyasi değerlendirmelere göre karar vermekte, bazıları ise siyasi bu tür değerlendirmeler doğrultusunda karar vermesi beklenmektedir.

Hukuki anlamda karşılığı olmayan bakanlar kurulu tavsiye kararı ile, tüm bu sözde paralel soruşturma/yargılamalarının siyasi olduğu alenen ikrar edilmiştir. Soruşturmaların siyasi olduğunu gösteren söylem ve eylemler, bu kararla birlikte davaların siyasi olduğunu gösteren açık bir delile dönüşmüştür.

“Bunlar PYD, PKK ne ise aynı kategoride yargılanacaklar” ifadesi ile yapılmak istenen açıkça beyan edilmiştir. Adil yargılama hakkına son derece açık saldırı oluşturan ve masumiyet karinesini yok sayan bu şekilde beyanlar ile MGK ve Bakanlar kurulu işlemlerinin açık bir hak ihlali olduğu konusunda Karar verilmesi amacı ile Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapılmıştır.

Anayasa Mahkemesi tarafından hızlı bir şekilde inceleme yapılmaz ise Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yolunun etkili bir yol olmadığı belirtilerek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi nezdinde yasal başvuru yapılacaktır.”
<< Önceki Haber Gülen’in avukatları MGK kararını Anayasa Mahkemesi’ne... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER