Gülen'in avukatı noktayı koydu

217 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen Fethullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak'tan "silahlı terör örgütü" paranoyasına cevap..

Gülen'in avukatı noktayı koydu

Aralarında İl Emniyet eski Müdürü Ali Bilkay'ın da bulunduğu 22'si tutuklu, 68 sanığın yargılanmasına İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Eski polis ve bürokratların yargılanması Sosyal Tesisler'deki salonda yapıldı. İddianamede, Fethullah Gülen Hocaefendi hakkında 217 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.

Duruşma, Mahkeme Başkanının avukatların isteklerini almasıyla başladı. Bu sırada söz alan Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, usul yönünden itirazda bulundu. Nurullah Albayrak, AİHM sözleşmesinin 6'ncı maddesi ile Anayasa'nın 37'nci maddesine göre, mahkemenin bu yargılamayı yapmasının yasaya aykırı olduğunu öne sürdü. Davanın başka bir mahkemeye gönderilmesi gerektiğini anlatan Albayrak, şöyle dedi;

"Mahkeme ihtisas mahkemesi olarak görev yapıyor gözüküyorsa da, aslında özellikle bu davaya bakmak için kurulan özel bir mahkemedir. Görülmekte olan davanın suç tarihi 2012'dir. Sizin mahkemeniz ise 2015 yılında kuruldu. İstanbul'da bu yetkiyle kurulan ve Hrant Dink'in davasına bakan mahkeme görevsizlik kararı verip, davayı başka mahkemeye gönderdi. CMK 5'inci maddesine göre bu davaya da görevsizlik kararı verilmelidir. Müvekkilim hakkında 217 kez ağırlaştırılmış müebbet isteniyor. İstenen suçların hangisini işlemiştir? 30'a yakın eylem isnat edilmiştir. Sanıklar silahemniyet görevlisidir. Devlet adına görev yapmaktadır. Ruhsatlı silah taşıyan emniyet mensupları nasıl silahlı terör örgütü olurlar? Ruhsatlı silah taşıyanlar nasıl silahlı örgüt olarak lanse edilir? Bu nedenle mahkemeniz bu davaya bakmaya yetkili olmadığından, görevsizlik kararı verilmesini istiyorum."

Bazı tutuklu sanık avukatları da aynı istemi mahkeme heyetine iletti. Cumhuriyet Savcısı ise, isteklerin reddedilmesini istedi. Mahkeme heyeti de, sanık ve avukatlarının istemlerini kabul etmedi. 22'isi tutuklu 68 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasında iddianamenin bir bölümü okundu. Mahkeme heyeti, iddianamenin okunmasına daha sonra devam edilmesine karar vererek duruşmayı yarına erteledi.






<< Önceki Haber Gülen'in avukatı noktayı koydu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER