Güllü: 40 liradan ucuz baklava yerine ekmeği şekerli suya batırıp yiyin


Baklavacı Güllüoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanı M. Nejat Güllü Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde tatlı alacak vatandaşları uyardı. Güllü, "Normal bir baklavanın en az fıstık ve yağının maliyeti 13-14 lira. Şimdi 10 liraya nasıl baklava satacaksınız. Gidin evinizde ekmeği alıp şekerli suya batırıp yiyin daha sağlıklı olur. 40 liranın altındaki baklava sağlıklı olmaz." diye konuştu.

Baklavacı Güllüoğlu, Bursa'da kurduğu fabrikada Şipa markalı Osmanlı saray içeceklerini üretti. Hilton Bursa Convention'da gerçekleşen toplantıda fabrika yatırımı ve Baklavacı Güllüoğlu çatısı altında kurulan Şipa markalı Osmanlı saray içeceklerinin lansmanı gerçekleştirildi. Toplantıya Baklavacı Güllüoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanı M. Nejat Güllü, Baklavacı Güllüoğlu CEO'su Ömer Kaya ve Baklavacı Güllüoğlu Genel Müdürü Fatih Güllü katıldı.

40 LİRADAN AŞAĞI BAKLAVA YENMEZ

M. Nejat Güllü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde 10 liraya kadar baklava satıldığının hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu: "Almadan vermek ancak Allah'a mahsustur. Bu gün yağın kilosu kendimiz ürettiğimiz halde 40 lira. Bir koli baklavada 200 gram yağ var. Ne yapar 8 lira yapar. Bir kilo fıstık Allah'tan bu sene fazla yükselmedi. Her sene bizim başımızın belasıydı 90-100 liraya kadar çıktı. Şimdi 70-80 lira civarında. Biz toptan aldığımız için 65-70 liraya mal ediyoruz. 100 gram veya 80 gram bilemediniz 70 gram fıstık vardır. 5 lirada bunun fıstığı var. Bir normal bir baklavanın en az fıstık ve yağının maliyeti 13-14 lira. Şimdi 10 liraya nasıl baklava satacaksınız. Gidin evinizde ekmeği alıp şekerli suya batırıp yiyin daha sağlıklı olur. Biliyorsunuz ki ekmek, şeker yiyorum. Onun içinde nebati margarinler var, bilmem ne. Bir zamanlar sade yağı vücudu zararlıdır diye 3-5 tane prefesör çıktı 'sade yağ vücuda zararlıdır diye beyanat verdi. Türkiye'ye vita yağı sattılar. Türkiye vita ile nebati margarinle boğuldu. Şimdi ise 'vay pardon' dediler. Pardon olur mu? 40 sene bu millet vitadan öldü, 'pardon dediler. Onun için baklavanın en az 40 lira olması lazım. Şimdi bizim gıda mühendisi lazım, laboratuvarımız var, bir sürü vergiler var. Bunları da hesaplayınca 40 liranın altındaki baklava sağlıklı olmaz. Çünkü muhakkak bir şeylerinde eksilterek yapılmıştır." dedi.

Nejat Güllü, "okullarda bu içeceklerden verilebilir mi?" sorusu üzerine, "Biz bu fabrikayı daha yeni başlattık. Buda bizim projelerimiz arasında ama özellikle geleceğimiz olan o çocuklara bu böyle güzel şeyleri ulaştırmak ama daha henüz kafamızı kaldırıp da sağa sola bakma imkanı olmadı." şeklinde cevap verdi.

BEŞTEPE'DE Kİ SARAYA HENÜZ ULAŞAMADIK

"Bu saray içeceklerini Beştepe'deki külliyeye ulaştırdınız mı?" sorusuna ise Nejat Güllü, şu cevabı verdi: "Beştepe'deki külliyeye ulaştırmadık da, şu anda Davutoğlu kullanıyor, ona ikram ettik. Beştepe'ye gönderdik de ne oldu bilmiyorum. Oralara girmek için birini tanımak lazım, bilmem ne olmak lazım. Ama biz bunları pek yapmıyoruz. Kendiliğinden olsun, herkese biz anlatmaya çalışıyoruz. Ama özellikle şunun için Beştepe'ye gitmemiz lazım ki; çok büyük devlet büyükleri geliyor oraya, o sofralarda onlara bunların sunulması lazım. Ama tabi sayın cumhurbaşkanımız bu şerbet işine de bakacak hali yok adamcağızın, bin tane işi var kafasında. Ama hedeflerimizden bir tanesi de o, ulaştırmamız gerektiği için ulaştırmamız lazım"

SARAY İÇECEKLERİ İÇİN BURSA'YA 2 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Osmanlı saraylarının sağlık deposu şerbetleri Şipa'yı üretmek için Bursa'ya 2 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını anlatan Güllü, "Çalı'da bir yer ayarlayıp 2 bin metrekarelik yatırım yaptık. Ama biz buradan para kazanmayı beklemiyoruz. Bunun şişesinden bana 1 lira kalsa yeter. Yeter ki çark dönsün. Bu insanlığa hizmettir. Her şey para kazanmak değildir. Zaten 60 yaşını geçtik, bundan sonra ben çok zengin olsam ne olacak olmasam ne olacak. Babamın bir lafı vardı' 'oğlum çok para adamı yoldan çıkarır' derdi." şeklinde konuştu.

Fabrikayla Bursa'ya yaptıkları en büyük katkının çalıştırdıkları işçiler olduğunu anlatan Güllü, "Zaten kusura bakmayın da devlet kafamızı kaldırmıyor ki zaten her gün bir şey buluyor bir şeyler alıyor bizden." şeklinde yakındı.

Yurt dışında 10 tane şubeleri olduğunu anlatan M. Nejat Güllü, bu yıl ki hedeflerini ise yaşanan sıkıntılardan dolayı her sene koydukları yüzde 10 büyüme hedefini biraz geri çekerek yüzde 5 ila 10 arasında büyüme olarak belirlediklerini sözlerine ekledi.

Bursa'da yapılan tesiste 15 kişinin istihdam edileceğini belirten Baklavacı Güllüoğlu CEO'su Ömer Kaya ise marketlere ürün vermediklerini belirterek, "Kapasitemizin şu anda yüzde yarısını kullanıyoruz. Günlük 15 bin litre şişeleme kapasitesine sahip fabrika ama biz şu anda henüz o kadar yapmıyoruz. İhracat olarak ilk defa dün bir TIR Almanya'ya mal gönderdik. Kıbrıs'a mal gönderdik. Önümüzdeki hafta İzmir bölgesi faaliyetine başlayacak. İler bazında yeni başladık." bilgisini verdi.

Baklavacı Güllüoğlu Genel Müdürü Fatih Güllü de, en büyük amaçlarının bu şerbetleri okullar başta olmak üzere bütün kesimlere ulaştırmak olduğunu dile getirirken, "Biz bu şerbet algısını insanlara anlatabilirsek ve bu şerbetlerin yararlarını anlatabilirsek okullardan veya mili eğitim bakanlığından da talep gelecektir." şeklinde konuştu.

OSMANLI SARAY İÇECEKLERİ ŞİPA
Baklavacı Güllüoğlu, Şipa markalı Osmanlı saray içecekleri ile Türkiye'de büyüklüğü 3,6 milyar TL olan alkolsüz içecek sektörüne giriş yaptı. M. Nejat Güllü, Osmanlı padişahlarının sağlık iksiri şerbetlerini üretebilmek için Osmanlı sarayları arşivlerinde yaklaşık 2 yıl araştırma yaptıklarını söyledi. Artık milli içecek ve sağlık deposu şerbetleri halkın hizmetine sunmaya hazır olduklarını anlatan Güllü, 81 ilde yer almak istediklerini söyledi. Şipa markasıyla beğeniye sunulan Osmanlı saray içecekleri; Can-ı Cihan, Hünkar gecesi, Makam, Demirhindi, Kızılcık ve Çekirdekli üzüm şırası olarak 6 çeşitten oluşuyor. Şipa markalı ürünlerin kısa zamanda 10 çeşide çıkarılacağı belertildi.ucuz-baklava-yerine-ekmegi-sekerli-suya-batirip-yiyin-1881880.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Güllü: 40 liradan ucuz baklava yerine ekmeği şekerli... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER