Gül'ün 20 yıllık başdanışmanı saf mı değiştirdi?

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Haziran 13 2021
11 Cumhurbaşkanı Gül, Dışişleri Bakanlığı döneminden itibaren koruma müdürlüğünü yapan Osman Çangal ile yollarını ayırdı. Gül’ün görevi Erdoğan’a devretmesinin ardından başdanışman olarak görevine devam eden Çangal uzun yıllardır Abdullah Gül ile birlikte çalışıyordu.Koruma müdürü olarak kariyerinde hızlı bir sıçrama yapan ve adı Abdullah Gül ile özdeşleşen Osman Çangal, yollarını ayırdığı Gül’ün son 20 yılındaki her olayın şahidi olarak biliniyor.

Abdullah Gül gibi Kayserili olan Çangal, terörle mücadele birimlerinde komiser olarak görev yaparken Gül’ün koruma müdürü olarak kariyerinde hızlı bir sıçrama yapmıştı. Kronos Haber'de yer alan habere göre ismi Abdullah Gül ile özdeşleşmiş olan Çangal, Abdullah Gül’ün son 20 yılındaki her olayın şahidi olarak biliniyor.

AKP’LİLERLE SERT POLEMİKLERE GİRMİŞTİ
 
Gül’le yakın olarak bilinen Karar gazetesinin duyurduğu ‘ilişkisini kesti’ haberi sosyal medyada da paylaşılsa da Çangal’ın yaklaşık 6 aydır Gül ile bağlarını kopardığını iddia ediliyor. Zaman zaman AKP’li önemli isimlerle yine sosyal medya üzerinden tartışan Çangal, Gül’ün çatı adaylığı konusunda AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile sert bir polemik yaşamıştı. Hamza Dağ, Gül için “Son aday olacağı güne kadar parti kurucusudur, büyüğümüzdür diye sesimiz çıkmadı ama Erdoğan karşısına aday çıkmayı düşünecek birisi haindir” demiş Çangal ise twitter hesabından, “Şahsiyet ve onur yoksunu havlayan her ite, köpeğe kemik atacak değiliz…” diyerek karşılık vermişti.

ÇANGAL’IN “TANIŞTIRDIĞI” RAŞİT AYDIN DA AYRILDI, OFİSTEN “GÖREVİ YOKTU” AÇIKLAMASI GELDİ

Çangal’ın Abdullah Gül’le yollarını ayırması hakkında bir diğer iddia ise Ankara kulislerinde Hayrünnisa Gül’ün Çangal’ı istememesi olarak konuşuluyor. Bu arada Gül’ün emekliliğin ardından Osman Çangal tarafından Gül’ün ekibine dahil edilen Refah ve Fazilet Partili geçmişi ile tanınan Raşit Aydın da yaptığı bir açıklama ile 11. Cumhurbaşkanı Gül ile hiçbir bağının kalmadığını ifade etti. Gül’ün, Boğaziçi eylemlerini desteklediğini, HDP’nin kapatılmasına karşı çıktığını ifade eden Aydın; gayri resmi olarak yürüttüğü da

Bu haberler de ilginizi çekebilir