Günde 6 öğün yemek yedi görenler tanıyamadı

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde yaşayan evli 3 çocuk annesi ev kadını Aysel Aksüy (48), günlük yemek yeme sayısını artırdığı ve aç kalmadığı diyet programıyla 6 ayda 27 kilo vermeyi başardı.

Soda-Ayran-Limon ile Zayıflama Kürü

Video: Arşiv

Geçen yıl kasım ayında 98 kiloya çıkan Aysel Aksüy, Medical Park Tarsus Hastanesi Diyetisyeni Ayşe Şahika Karagöz'e başvurdu.

Diyetisyen Karagöz Aksüy'ün boyu, yaşı, fizyolojik özellikleri ve sosyal hayatını dikkate alarak bir diyet programı hazırladı.

Normalde geç kahvaltı ve geç öğle yemeği dışında yemek yemeyen Aksüy, 6 öğün yemeye başladı.

Hiç aç kalmadığı diyet programına tam 6 ay boyunca harfiyen uyan ve egzersizlerini de yapan Aksüy, 98 kilodan 71 kiloya indi.

'54 BEDENDİM 40 BEDENE İNDİM'

Zayıflayınca görüntüsü baştan aşağı değişen Aysel Aksüy, kiloluyken fotoğraf çektirmek istemediğini, sosyal sıkıntıların yanı sıra sağlık sorunları da yaşadığını belirtti. Aksüy şunları söyledi:

"Uzun süredir fazla kilolarım yüzünden zorlu bir hayat sürüyordum. Diyetisyenimin listesini görünce 'Ben şu anda bundan daha az yiyorum. Bu listedeki gibi yemek yersem kilo alırım' demiştim. Ama Şahika hanım bana açıklama yapınca listeye göre beslendim. 27 kilo verdim. Önceden 54 beden giyiyordum, 40 bedene indim. Hedefim 38'e inmek."  Diyetisyen Ayşe Şahika Karagöz ise, Aysel Aksüy'ün diyet programına uyarak sağlıklı bir şekilde zayıfladığını, verilen 27 kilonun 17 kilosunun yağ olduğunu belirtti. 


<< Önceki Haber Günde 6 öğün yemek yedi görenler tanıyamadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER