10 ay sonra görev şehidi sayıldı

Sınıfta öğrencilerinin gözleri önünde bıçaklanarak öldürülen öğretmen 'görev şehidi' sayıldı.

10 ay sonra görev şehidi sayıldı

Yaklaşık bir yıl önce sınıfta öğrencilerinin gözleri önünde bıçaklanarak öldürülen öğretmen Rabia Sevilay Durukan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 'görev şehidi' sayıldı. Şehit öğretmen için Memur Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, 10 ay sonra da olsa hakkın teslim edilmesinin sevindirici olduğunu ifade etti. 

İzmir'in Karabağlar ilçesi Nazire Merzeci İlköğretim Okulu'nda derste öldürülen Rabia Sevilay Durukan'ın ailesi 'şehitlik' için devlete başvuruda bulundu. Bu talebe Milli Eğitim Bakanlığı da destek verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'da, Vazife Malüllüğü Kanunu'nca Durukan'ı ölümünden 10 ay sonra görev şehidi saydı. Bu sayede 30 yıl çalışmış gibi emekli maaşı bağlanacak olan Rabia öğretmenin ailesi, faizsiz ev kredisi, ücretsiz ulaşım ile su ve elektrik ücretlerinde indirimden de yararlanma imkanına kavuştu.

Bakanlık kararının Rabia öğretmeni geri getirmese de Durukan ailesi adına önemli bir adım olduğunu ifade eden Memur Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, "Bu karar öğretmenlerimizin sahipsiz olmadığının ve devlet tarafından önemsendiğinin kanıtıdır. 'Bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmektir' anlayışına sahip bir medeniyetiz. Dolayısıyla Hükümetin öğretmenimize bu şekilde sahip çıkması, ailesini şehitlik payesi vererek haklarından yararlandırması öncelikle insana ve öğretmene verdiği değeri göstermektedir. Bu neticenin acımızı dindirmese de öğretmenimizin ailesi adına önemli bir adım ve katkı olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu. 

Hakkın teslim edilmesi anlamında kararın sevindirici olduğunu kaydeden Şenocak, "10 ay sonra da olsa hakkın teslim edilmesi sevindirici. Her şeyden önemlisi ise şerefli bir mesleği icra eden meslektaşımız Rabia öğretmenimizin şehit ünvanıyla taçlanmasıdır" dedi. 

Özellikle bayan öğretmenlerin karşılaştıkları sorunları empati yaparak önlem almaya, yakıcı sorunlara parmak basmaya bir kere daha davet ettiklerini dile getiren Şenocak, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: "Öğretmene yapılan şiddetin önüne geçilmesi için çalışma yapılması gerekiyor. Rabia öğretmen için verilen karar bizlere umut veriyor. Ancak yetkilileri yine de tüm bu saldırıların son bulması için göreve davet ediyoruz." 


(CİHAN)
<< Önceki Haber 10 ay sonra görev şehidi sayıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER