100 eski siyasetçiden yolsuzlukla mücadele çağrısı

Aralarında çeşitli dönemlerde bakanlık yapanların da bulunduğu, TBMM’de görev almış olan 100 siyasetçi ‘rüşvet ve yolsuzlukla mücadele’ deklarasyonu yayınladı.

100 eski siyasetçiden yolsuzlukla mücadele çağrısı

Rüşvet ve yolsuzluk iddialarının giderek yaygınlaştığı ve hatta kurumsallaştığı bir süreci yaşıyoruz.”  denilen açıklamada, yaklaşan yerel seçim sürecinde belediye başkan adayları, il genel ve belediye ile meclis üyeliklerine adayların mal bildirimlerini kamuoyuna açıklamaları’ çağrısı yapıldı. Bunun, rüşvet ve yolsuzluğun önüne geçmede önemli bir adım olacağı hatırlatıldı.

Zaman gazetesinin haberine göre, deklarasyona, AK Parti hükümetinde görev yapan eski Başbakan Yardımcıları Ertuğrul Yalçınbayır, Abdüllatif Şener ile eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, eski Turizm ve Tanıtma Bakanı Orhan Birgit, eski Ulaştırma Bakanı Prof. Dr. Enis Öksüz, eski Maliye Bakanı Prof. Dr. Zekeriya Temizel, eski Ticaret ve Kültür Bakanı Agah Oktay Güner, eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, eski Devlet Bakanı Tayfun İçli, eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez’in de aralarında bulunduğu 100 eski siyasetçi imza verdi. AK Parti, MHP, CHP, ANAP ve DYP’de siyaset yapan isimlerin yer aldığı açıklamada, rüşvet ve yolsuzluğun önlenmesinin öncelikli şartının iyi yönetişim olduğu vurgulandı. “Herkesin iyi yönetişim, katılımcılık, hukukun üstünlüğü, açıklık, saydamlık, hesap verebilirlik, hesap sorabilirlik, denetim, eşitlik, etkinlik, stratejik vizyon hakkı ve görev ve sorumlulukları vardır.” denildi. 

Devamında şunlar kaydedildi: “Rüşvet ve yolsuzlukla mücadelede tüm unsurlar; yasama, yürütme, yargı, devletin tüm kurum ve kuruluşları, özel sektör, sivil toplum örgütleri ve bireyler arasında işbirliği ve eylem planları gereklidir. Eğitim, önleme, soruşturma süreçleri önemlidir. Yaklaşan yerel yönetim seçimleri ve işleyen seçim takvimi sürecinde, belediye başkan adayları, il genel ve belediye ile meclis üyeliklerine adayların mal ve bildirimlerini kamuoyuna açıklamalarını rüşvet ve yolsuzlukla mücadelede önlemlerden biri sayıyoruz. Umudu tüketme hakkımız yoktur. Umudumuz demokrasi ve iyi yönetişimdir. Seçimler bir fırsattır, şanstır.”

<< Önceki Haber 100 eski siyasetçiden yolsuzlukla mücadele çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER