12 yaşındaki Nihat'ı katleden tetiği kim çekti?

14 Ocak’ta Cizre’nin Yafes Mahallesi’nde açılan ateşte Nihat Kazanhan‘ın başına bir kurşun isabet etti. Ağır yaralanan Kazanhan çevredekiler tarafından hastaneye kaldırıldı. Kazanhan hastanede hayatını kaybetti.

12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ı katleden tetiği kim çekti?

Görgü tanıkları silahın patladığı sırada bölgeden polis ekiplerinin geçtiğini iddia etmiş, başta İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere bu iddialar yalanlanmıştı. Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Ancak dün (28 Ocak 2015) ortaya çıkan görüntülerde 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın vuruluşu, yere düşüş anları saniye saniye görülüyor.

EFKAN ALA ‘SİLAH KULLANILMAMIŞTIR’ DEMİŞTİ…

İçişleri Bakanı Ala, Cizre’de vurulan Nihat Kazanhan’ın polis kurşunuyla öldürüldüğü iddiaları üzerine polisin gazla veya silahla müdahale etmediğini söylemişti.

Ala; “Şu anda provokasyonun çok açık bir şekliyle karşı karşıyayız. Bugün ben hem valiyi hem oradaki yetkilileri aradım. Orada polis hiçbir biçimde, bana verilen bilgi, silah kullanmamıştır, gaz kullanmamıştır bugün. Akşamüstü vefat etmiş, yaralanmış hastaneye götürüldükten sonra vefat etti. Bir takım sitelerde ‘polisin silahıyla veya gaz bombasının parçasıyla vefat ettiği’ söyleniyor. Bu kesinlikle doğru değil. Zaman zaman orada polise karşı silah kullanılıyor, polis silahla karşılık veriyor. Terör bölgesi, terörün olduğu yerde bu tür çatışmalar da olabiliyor. Toplumsal olaylar oluyor gaz kullanılıyor” diye konuşmuştu.

DAVUTOĞLU DA YALANLAMIŞTI…

Başbakan Ahmet Davutoğlu da yine Ala’nın açıklamalarına benzer ifadelerde bulunmuştu. Davutoğlu; “Burada net olarak ifade etmek istiyorum; herhangi bir emniyet görevlilerimizin kurşunuyla öldürülmesi söz konusu değil, Orada ne fiili bir müdahale ne de gaz kullanımı söz konusu oldu.” demişti.



<< Önceki Haber 12 yaşındaki Nihat'ı katleden tetiği kim çekti? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER