15 yaşında ama 14 kilo!

Hastalığına bir türlü teşhis konulamayan 15 yaşındaki Asya Hisar, doğduğu günden bu yana yaşam mücadelesi veriyor.

15 yaşında ama 14 kilo!

Hastalığı nedeniyle 2 yılda 35 kilodan 14 kiloya düşen Asya, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

 Doğduğu günden bu yana hastanelerde yaşam savaşı veren 15 yaşındaki Asya Hisar, hastalığına teşhis konulamadığı için ailesinin gözleri önünde günden güne eriyor. Son çare olarak Antalya Akdeniz Üniversitesi'nden Ankara’ya getirilen Asya, son 2 yıl içinde 35 kilodan 14 kiloya düştü. Asya’nın yaklaşık 13 yıldır hastanelerde olduğunu söyleyen baba Orhan Hisar ise, kızının kurtulması için yetkililerden yardım bekliyor.

Akdeniz Üniversitesi’nde tedavi gördüğü sırada Asya’ya pek çok teşhisin konulduğunu ifade eden baba Hisar, 3-4 yıl arayla çölyak, haşimato triodi, tıbbi diyabet, poliglandüler sendromu ve çoklu organ yetmezliği tanısının koyulduğunu dile getirdi. Asya’nın 11 yaşında okuldan karın ağrısı rahatsızlığıyla eve geldiğini bildiren baba Hisar, “Karın ağrısı şikayetiyle gelince Akdeniz Üniversitesi’ne acile gittik ve yatışını yaptırdık. Asya'yı yatarak tedavi altına aldılar ve yaklaşık 2-3 ay ishali durmadı. Bunun sonucunda da çölyak teşhisini koydular. Bize artık bir şey yapılamayacağını söylediler ve biz de yaklaşık 1 yıl önce Ankara’ya geldik” dedi.

Ankara Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde tedavi altına alınan Asya’nın 1 yıldır aralıksız hastanede yattığını belirten baba Hisar, “Burada da önceki tanıların doğru olmadığı söylendi ve vücuttaki bütün organların kendi kendini yok ettiği anlamına gelen ‘minge’ hastalığı teşhisi konuldu. Türkiye’de yapılan tahliller negatif gösterince aynı tahliller yurt dışına gitti. Fakat 7-8 ay sonra gelen sonuç da negatif çıktı. Minge hastalığı da yok dediler. Bu sefer poliglandüler sendromuna tekrar döndüler. Tekrar kan gönderdik yine göndereceğiz” diye konuştu.

“BİZİM KIZIMIZ GÜNDEN GÜNE ÖLÜME YAKLAŞIYOR”
Asya’nın artık dayanma gücünün kalmadığına dikkat çeken Orhan Hisar, “Asya’nın kanı yerine kendisinin yurt dışına gitmesini istiyoruz. 7-8 ay kan sonucu beklemektense orada birden fazla hastalık araştırılır” şeklinde konuştu.

“Tek isteğimiz Asya’nın kurtulması” diyen baba Hisar, Asya’nın 2 yılda 35 kilodan 14 kiloya düştüğünü kaydederek, “Asya yoğun bakımdan yeni çıktı. Artık konuşacak hali kalmadı. İki kelime edecekse bir tanesini zor çıkarıyor. Bizim kızımız günden güne ölüme yaklaşıyor” ifadesini kullandı.

ASYA, AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NDE ÇOCUK DOKTORU OLMAK İSTİYOR
Asya’nın hastalığının farkında olduğunu belirten baba Hisar, “’Ben ne zaman çıkacağım anne, ne zaman okula gideceğim?’ diyor. Asya’nın doktor olma hayali var. Kendisi gibi hasta olan çocuklara çok iyi bakacağını ve özellikle Akdeniz Üniversitesi’nde çocuk doktoru olacağını söylüyor” diye konuştu.
Hastalığına bir türlü teşhis konulamayan Asya’nın bir de 4 yaşında kız kardeşi var. Ablasını çok özlediğini söyleyen 4 yaşındaki Eylül, “Asya ölmesin, onu çok özledim” diyerek ablasına kavuşacağı günü bekliyor.

<< Önceki Haber 15 yaşında ama 14 kilo! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER