17 Aralık'ta ele geçirilen paralar faiziyle iade edilecek

17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında işadamı Reza Zarrab ile birlikte tutuklanan Abdullah Happani'nin iş yerinden ele geçirilen paraların, yarın faiziyle birlikte iade edileceği belirtildi.

17 Aralık'ta ele geçirilen paralar faiziyle iade edilecek

Happani'ye yaklaşık 55 bin lira faiz ödeneceği kaydedildi. Paranın yanı sıra Habbani'ye ait 2 kilo külçe altının da geri verileceği öğrenildi.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner, 17 Ekim'de işadamı Reza Zarrab, eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan'ın da aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında delil bulamadığı gerekçesiyle takipsizlik vermişti. Takipsizliğe itirazların da reddedilmesinin ardından el konulan paralar iade edilecek.

Zarrab'a yakınlığı ile bilinen Abdullah Happani'nin şirketinden ele geçirilen paraları yarın iade edileceği belirtildi. Happani'nin avukatları savcılığa başvurarak 1 milyon TL, 800 bin Euro, 60 bin dolar ve 2 kilo külçe altının iadesini talep etti. 

Savcılık, yasa gereği değer kaybetmemesi için söz konusu paraları bir devlet bankasına yatırmıştı. Bir yıl içinde Happani'nin iş yerinden ele geçirilen paralara yaklaşık 55 bin lira faiz geldiği kaydedildi. 2 kg külçe altın ise adliyenin alt katında bulunan adli emanet odasında tutuluyor. Happani'ni yarın İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek bankadaki paralarını da alabilmek için gerekli imzaları atacağı ve talimat yazısını alacağı ifade edildi. Adli emanetteki altınların da Happani’ye elden teslim edileceği kaydedildi. 

CİHAN
<< Önceki Haber 17 Aralık'ta ele geçirilen paralar faiziyle iade edilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER