2.2 milyar liraya neler yapılır dersiniz? Aklınız almayacak!

İddia edilen ses kayıtlarından sonra Erdoğan'ın evinden çıkarılmaya çalışıldığı öne sürüldü. Bu 2.2 milyar lira neye denk geliyor veya o parayla neler satın alınabilir? İşte cevaplar..

2.2 milyar lira neye karşılık geliyor? Dudak uçuklatıcı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın evinde ve yakınlarının ikametgahlarında tuttuğu 2.2 milyar lirayı yani katrilyonu, deste deste rüşvetlerin ortaya çıktığı soruşturmanın başladığı gün elinden çıkarmaya çalıştığı öne sürüldü. Kendisi ve oğlu arasında geçtiği öne sürülen diyaloglarda Erdoğan Ailesi'yle yakınlarının gün boyu o parayı eritmek için çaba sarf ettiği görülüyor. 

Peki söz konusu 2.2 milyar lira neye karşılık geliyor? Konuşmayı dinleyen herkes şaşkına döndü. Çünkü 1 milyar dolar, yani 2.2 milyar lira çok büyük ve ancak bankaların kasasında bulunabilecek bir miktar. 

Söz konusu para, tam 2 milyon 184 bin emeklinin maaşına eşit!

Erdoğan'ın evinden çıkarıldığı öne sürülen 2.2 milyar lira, 400 lira burs alan 5 milyon 461 bin 250 öğrencinin bursuna denk geliyor. 

Başbakan'ın, rüşvet soruşturması başlayınca gizlice evinden çıkardığı iddia edilen 1 milyar dolar, 2 milyon 582 bin 151 asgari ücretlinin maaşına eşit.

2.2 milyar lira o kadar büyük bir miktar ki, onunla  55 F-16 savaş uçağı, 4 tane de savaş gemisi alınabiliyor.
<< Önceki Haber 2.2 milyar liraya neler yapılır dersiniz? Aklınız almayacak! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER