25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında takipsizlik

17 Aralık yolsuzluk soruşturmasını yürüten polislere operasyon yapıldığı gün, 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında bulunan kişiler hakkında takipsizlik kararı çıktı.

25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında takipsizlik

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan'ın da bulunduğu rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamındaki 96 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verdi.

Hürriyet'teki habere göre takipsizlik kararını veren İstanbul Cumhuriyet Savcıları İsmail Uçar, İrfan Fidan ve Fuzuli Aydoğan şu ifadeleri kullandı: 

"Türkiye Cumhuriyet Başbakanı'nın örgüt lideri olarak gösterilmesi ve 'Dönemin Başbakanı' ibaresi kullanmak suretiyle, fezleke düzenlenmesi, soruşturmayı hazırlayanların hukuki bir soruşturma görünümü altında Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs ettiklerini ortaya koymaktadır."

25 Aralık soruşturması kapsamında Bilal Erdoğan'ın yanı sıra Yasin El Kadı, oğlu Muaz Kadı Mehmet Cengiz, Fatih Saraç, İbrahim Çeçen, Ahmet Nazif Zorlu, Abdullah Tivnikli, İbrahim Çeçen ve Latif Topbaş'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda isim ifade vermişti.   

OYSA "DÖNEMİN BAŞBAKANI" İDDİASI DEFALARCA YALANLANMIŞTI

Erdoğan'ın dile getirdiği "17 Aralık sonrası için hazırlanmış iddianameler, polis fezlekeleri şimdi elime geçti. ‘Dönemim Başbakanı’ ifadesi geçen iddianame hazırlamış polis benim için." iddiaları defalarca yalanlanmıştı. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüten ancak operasyonun ardından görevden alınan Savcı Celal Kara, yaptığı açıklamada “‘dönemin başbakanı’ ifadesi hiçbir fezlekede veya evrakımızda yer almamaktadır” demişti. Ayrıca yolsuzluk soruşturmasını yürüten eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı, “söz konusu iddiaların gerçek dışı olduğunu ‘Dönemin Başbakanı’ şeklinde bir ifadenin emniyet tarafından yürütülen çalışmalarda yer almadığını” aktarmış; Erdoğan ve söz konusu iddiayı gazetelerine taşıyan medya hakkında “iftira atmak ve yalan beyanda bulunmak”tan suç duyurusunda bulunmuştu.

AYNI GÜNDE POLİSLERE GÖZALTI, ŞÜPHELİLERE İSE TAKİPSİZLİK

Takipsizlik kararını veren savcılar arasına polise yönelik bugün yapılan operasyonun savcısı İsmail Uçar da yer alıyor. 25 Aralık yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama soruşturması savcı Muammer Akkaş’tan alınmıştı.

25 Aralık soruşturma dosyası savcılar İrfan Fidan, Fuzuli Aydoğan ve İsmail Uçar’a verilmişti. 3 savcı soruşturma dosyasında takipsizlik kararı verdi. Aynı gün içinde yolsuzluk soruşturmalarında görev alan polislere savcı İsmail Uçar’ın talimatıyla operasyon yapıldı.

SKANDALLARA İMZA ATAN SAVCIYA HSYK İNCELEMESİ

Öte yandan diğer savcı İrfan Fidan ise, polislere karşı düzenlenen sahur vakti operasyonunda skandallara imza atmış ve bu sebeple, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Emniyet mensuplarına yönelik hukuksuz operasyonun savcısı İrfan Fidan ile Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek hakkında inceleme yapılmasına oy birliğiyle karar vermişti. HSYK, Fidan hakkında gözaltı süresini 4 gün geçirmek ve zabıt katibiyle sahte tutanak düzenleme suçlarını işlediği yönündeki iddiaların incelenmesi için müfettiş atanmasına hükmetmişti.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında takipsizlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER