3 PKK'lının öldürülmesiyle ilgili olduğu öne sürülen belge yayınlandı

Taraf Gazetesi, Paris'te 3 kadın PKK'lının öldürülmesiyle ilgili çok dikkat çekici bir iddiayı bugün sürmanşetine taşıdı.

Paris cinayetlerinin izi bu belgede mi?

Terör Örgütü PKK üyesi 3 kişinin Paris'te öldürülmesiyle ilgili olduğu öne sürülen yeni bir belge ortaya çıktı.  Döküman, Taraf Gazetesi'nde yayımlandı. Belgedeki iddiaya göre, MİT, "Lejyoner" kod adı verilen bir 'suikastçi'ye, Sakine Cansız'a yönelik cinayet için talimat vermiş. Milli İstihbarat Teşkilatı, söz konusu iddialar üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Paris cinayetleriyle bir ilgilerinin bulunmadığını ifade etti. 

Taraf Gazetesi, sürmanşetten çok dikkat çekici bir iddiayı yayımladı.Haberin başlığı, "Dudak Uçuklatan İddia". İddia, Paris'te 3 PKK'lının öldürülmesiyle ilgili... 

Haberde yer verilen ve "Milli İstihbarat Teşkilatı'na ait olduğu öne sürülen belgeye göre, Lejyoner kod adı verilen suikastçı, Sakine Cansız'a yönelik suikastte kullanılmış".

18 Kasım 2012 tarihli ve MİT belgesi olduğu iddia edilen dökümanda; "terör örgütünün Avrupa'daki kadrosuna suikast, saldırı veya sabotaj tarzı eylemler düzenlenmesine yönelik olarak MİT tarafından Lejyoner'e talimat verildiği, kendileriyle yapacağı haberleşmeye dikkat etmesinin söylendiği, harcamaları ve ekipman temini için 6 bin euro verildiği"ne yönelik ifadeler yer alıyor. Dökümanın bir bölümünde şöyle deniyor:
"Sara kod Sakine Cansız'ın önümüzdeki dönemde, Avrupa genelindeki faaliyetlerinden, irtibat kanallarından, yazışma ve ikamet adreslerinden de haberdar olma imkan/kabiliyetine erişen kaynak, söz konusu örgüt mensubunun etkisiz hale getirilmesine yönelik operasyonel bir tasarlama kapsamında da değerlendirilebilecektir."

Gazete, bu belgede geçen, Lejyoner kod adlı suikastçının, "3 PKK'lının öldürülmesinden sonra Fransa'da tutuklanan Ömer Güney mi?" sorusunu yöneltti. Milli İstihbarat Teşkilatı iddiayla ilgili bir açıklama yaptı. İddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

MİT:
"Söz konusu yayınların, çözüm sürecinde aktif rol üstlenen teşkilatımızı yıpratmaya ve bu süreçte görev alan personeli deşifre ederek görevlerini yapamaz hâle getirmeye yönelik bir operasyon olduğu değerlendirilmektedir. Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan cinayetleriyle teşkilatımızın kesinlikle bir ilgisi bulunmamaktadır. Bununla birlikte söz konusu iddialar ile ilgili iç bünyemizde gerekli idari soruşturma başlatılmıştır."


GÜNEY'İN SES KAYDI İDDİASI
Paris’te PKK’lı üç kadına suikasttan tutuklanan Ömer Güney’e ait olduğu iddia edilen ses kaydı internete düştü. 

<< Önceki Haber 3 PKK'lının öldürülmesiyle ilgili olduğu öne sürülen... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER