3 ay önce ifadeleri alınıp bırakılan 13 polise gözaltı

Adana'da 3 ay önce ifadeleri alınıp bırakılan 13 polise gözaltı kararı verildi. Savcının yeni deliller olmadan ve sorgulamaya gerek duymadan dosyayı imzaladığı öğrenildi.

3 ay önce ifadeleri alınıp bırakılan 13 polise gözaltı

Yasa dışı dinleme iddiasıyla polislere yönelik başlatılan operasyonlar Adana’ya da sıçradı. Akşam saatlerinde 13 polis hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Polislerden 11’i, kendileri Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek teslim oldu. Polislerin, usulsüz verileri ele geçirme, özel hayatın gizliliğini ihlal ve resmî belgede sahtecilikle suçlandıkları öğrenildi. Polislerin avukatı İsa Ayanoğlu, hukukun ayaklar altına alındığını ifade ederek, “Bir savcı, TEM şube müdürünün getirdiği dosyayı hiçbir sorgulamaya tabi tutmadan imzalayamaz. Özellikle saat 19.00’da mesai bitiminde imzalanmış. İtiraz dilekçesi vermeye gittim, adliyede kimse yok. Amaç, müvekkilleri bir gün de olsa gözaltında tutmak.” dedi.

Yasa dışı dinleme iddiasıyla polislere yönelik başlatılan operasyonlar Adana’ya da sıçradı. Akşam saatlerinde 13 polis memuru hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Polislerden 11’i, kendileri gelerek teslim oldu. İstanbul ve Konya’da da birer polisin gözaltına alındığı öğrenildi. Adana TEM Şube Müdürü Murat Zeren imzasıyla savcılığa sevk edilen polislerin, usulsüz verileri ele geçirme, verileri yok etmeme, özel hayatın gizliliğini ihlal ve resmi belgede sahtecilikle suçlandıkları öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, emniyet personelinin kendi içinde haberleşmek amacıyla kullandığı Pol-Net üzerinde çalışan bir yazılım bulunuyor. Bu program, emniyetin görevlendirdiği teknik elemanlar tarafından bilgisayarlara kuruluyor. İnternete kapalı olan, veri depolama ve aktarma imkânı tanımayan program, sadece iletişim amacıyla kullanılıyor. Mayıs ayında, Adana emniyetinde yapılan bir incelemede, bilgisayarlarına yasa dışı yollarla bu programın kurulduğu iddiasıyla bazı emniyet mensupları hakkında inceleme başlatılmıştı. 10 Haziran’da da bilgisayarlarında bu program bulunan polisler, savcılığa ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Kapanması gereken dosya, dün TEM şube müdürü tarafından yeniden ele alındı. Dosyanın altına 13 polisin ismini yazan TEM şube müdürü, Savcı İsmet Avşar’dan bu polislerin gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilmesini istedi. Avşar’ın da ortada yeni deliller olmadan ve sorgulamaya gerek duymadan dosyayı imzaladığı öğrenildi.

Polislerin avukatı İsa Ayanoğlu, hukukun ayaklar altına alındığını ifade ederek, “Bir savcı, TEM şube müdürünün getirdiği dosyayı hiçbir sorgulamaya tabi tutmadan imzalayamaz. Özellikle saat 19.00’da mesai bitiminde imzalanmış. İtiraz dilekçesi vermeye gittim, adliyede kimse yok. Ortada ne bir nöbetçi hakim ne de savcı var. Amaç, müvekkilleri bir gün de olsa gözaltında tutmak.“ dedi. Gözaltına alınan polislerin isimleri şöyle: Erhan Yıldırım, Serdar Koç, Mehmet Remzi Köpüklüoğlu, Ahmet Özkan, Halil Dağ, İbrahim Sağır, Yusuf Erdoğan, Neşet Arslan, Yusuf Ziya Toprak, Mehmet Karabörk, Ferhat İçöz, Süleyman Aslan, Cemil Baki.ZAMAN


<< Önceki Haber 3 ay önce ifadeleri alınıp bırakılan 13 polise gözaltı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER