460 personel kış ortasında işten çıkarıldı

Bursa'da İl Özel İdaresi bünyesinde istihdam edilen ancak, bu kurumun tüzel kişiliği sona erdiği için sözleşmeleri 31 Aralık 2014 itibariyle biten hizmetli olarak görev yapan 460 personel, kış ortasında işsiz kaldı.

460 personel kış ortasında işten çıkarıldı

Senelerce emek verip çalıştıkları ve şimdi işsiz kaldıklarını söyleyerek Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yapan hizmetliler, "Kazandan tutun da çaycılığına kadar evrak işine kadar her şeyi yaptık. Şimdi 'Bizim bir işimize yaramadınız' deniyor. Biz kime ne soralım" dedi. 

İl Özel İdaresi kapatıldığı için 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle sözleşmeleri sona eren ve hizmetli olarak çalışan 460 personel, İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası önünde eylem yaptı. Çeşitli eğitim sendikalarında görevli temsilciler de işten çıkarılan personele destek verdi. Burada konuşan Türk Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, sözleşmeleri sona erdiği için personelin kapı önüne konulduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Burada kamuoyunun bilmesi gereken çok önemli bilgiler var. Bursa'da 1500 civarında okulumuz ve en az 2 bine yakın okullarımız için hizmetli ihtiyacı var. Oysa Bursa'nın kadrolu hizmetli sayısı 650'dir. Devasa hizmetli ihtiyacı vardır. Bakanlık, 'İl Özel İdaresi kapandı. Ben de bu kadar kişiye bütçe ayıramam, tasarruf tedbirleri var' diye sadece 200 kişilik bir kontenjan ayırdığını bildirmiştir. Bunun hizmet alım ihale süreci ne kadar sürecek belli değil. Bu arkadaşların yeniden başlayıp, başlamayacağı da belli değildir. Böyle bir yaklaşım hangi vicdana, izana, insanlığa sığmaktadır. Çocukları, ekmek bekleyen ailesi ve okuması gereken evlatları var. Bugün buradan sesleniyoruz. İl Özel İdaresi malıyla, mülküyle, arazisi ile araç parkı kadrosu ile büyük şehirlere devredilmiştir. O zaman, o hizmeti de mutlaka büyükşehirin mutlaka karşılaması ve bu arkadaşların yeniden okullardaki görevlerine döndürülmesi gerekmektedir. Büyükşehir belediyesi eğitime devasa destek reklamları yapa dursun, insanlar burada aş ve ekmekleri ellerinden alınmış vaziyettedir. Biz kendilerine her anlamda ve alanda destek olmaya devam edeceğiz." 

Sıkıntılarını dile getiren işsiz görevliler ise, hiçbir sosyal haklarının olmadığını söyledi. Başbakan Davutoğlu'nun 5 sene içerisinde hiçbir şekilde çıkış olmayacağını söylediğini hatırlatan personel, "Senelerce emek erdik. Emeğimizin karşılığını alamadık. Tazminat hakkımız yok. 3, 5, 10 sene emek verenler var. 'Kışın ortasına ne yaparsan yap, ne bulursan bul' deniyor bize. Bizim de ekmek götürdüğümüz çocuklarımız var. Kışın soğuğunda nerede iş bulalım. Şu an çıkışlar var. Okullarda her türlü işi yaptırdılar. Kazandan tutun da çaycılığına kadar evrak işine kadar herşeyi yaptık. Şimdi 'Bizim bir işimize yaramadınız' deniyor. Görevleri fazlasıyla yaptık. Biz kime ne soralım. Kimden hesap soralım" dedi. Konuşmanın ardından kalabalık grup dağıldı.

DHA
<< Önceki Haber 460 personel kış ortasında işten çıkarıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER