55 adrese uyuşturucu operasyonu: 50 gözaltı

Batman'da torbacı diye tabir edilen sokak satıcılarına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

55 adrese uyuşturucu operasyonu: 50 gözaltı

73 şüpheli şahıs ve 55 adrese yapılan eş zamanlı operasyonlarda 450 polis görev aldı. Operasyon kapsamında toplam 50 şüpheli gözaltına alındı. 20 şüphelinin ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. 

Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kent genelinde sokakta uyuşturucu ticareti yapan şahıslara yönelik büyük kapsamlı operasyon gerçekleştirdi. 4 ay süren fiziki takip ile birlikte yürütülen çeşitli çalışmalar sonucunda il merkezinde uyuşturucu madde ticareti yapan şüpheli şahısların önemli bir kısmının kimlik bilgileri ve adreslerini tespit eden polis, 73 şahıs ve 55 adrese yönelik 450 polisin katılımı ile eş zamanlı operasyon düzenledi. 

Gözaltına alınan bazı şüphelilerin üzerinde ve ikametlerinde yapılan aramalarda, daralı ağırlığı 861 gram gelen esrar maddesi ve uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen 1 adet hap ile kullanıcılara satılan 5’lik, 10’luk paketler halinde 174 adet fişek tabir edilen satışa hazır esrar maddesi ele geçirildi.

Operasyon kapsamında 14'ü 18 yaşından küçük toplam 50 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon kapsamında haklarında yakalama talimatı bulunan 5 şahsın ise farklı tarihlerde tutuklandıkları, ayrıca 4 şahsın askerlik hizmetinde bulunduğu tespit edildi. Hakkında yakalama talimatı bulunan 20 şahsın ise yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.

TAKMA İSİM KULLANIP TELEFON HATLARINI SIK SIK DEĞİŞTİRİYORLAR 
Uyuşturucu madde satışı yaptırdıkları çocukları, özellikle ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocukları ile anne baba ilgisizliği nedeniyle vaktinin çoğunu sokaklarda geçiren çocuklardan seçen şüpheli şahısların birçoğunun deşifre olmamak amacıyla gerçek isimleri yerine takma isim kullandıkları, GSM hatlarını ve telefonlarını sık sık değiştirdikleri tespit edildi.
Genellikle metruk alan, park, bahçe, okul çevresi gibi uygun yerlerde satış yapan şahısların uyuşturucu ticaretini gizlemek amacıyla da esrar maddelerini 'cigara', 'ot', 10 luk, 20 lik, 30 luk, 40 lık, yarımlık ve şeker adı altında piyasaya sürdükleri belirtildi.
<< Önceki Haber 55 adrese uyuşturucu operasyonu: 50 gözaltı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER