6 yaşındaki kızın midesinden çıkanlar şok etti!

Bursa’da, 6 yaşındaki kız çocuğunun midesinden çıkanlar hayrete düşürdü.

6 yaşındaki kızın midesinden çıkanlar şok etti!

Kilo alamama, düzenli yemek yiyememe, kusma şikayetleri ile Özel Bahar Hastanesi’ne getirilen 6 yaşındaki S.K. isimli kız çocuğunun midesinde kitle tespit edildi. Endoskopi yapıldığında  S.K.’nın midesindeki kitlenin saç yumağı olduğu belirlendi. Küçük kız, Op. Dr. Davut Baykan tarafından gerçekleştirilen cerrahi operasyonla tedavi edildi. Op. Dr. Davut Baykan, son 2 ayda 3 kız çocuğunun midesinden değişik boyutlarda saç yumağı çıkarttıklarını dile getirdi. Anne-babaları dikkatli olmaları ve çocuklarını yakından takip etmeleri konusunda uyaran Dr. Baykan, S.K. için şunları söyledi: “Bu çocuğun ailesi ile konuştuğumuzda, ailenin, çocuğun saçlarını yuttuğundan haberinin olmadığı anlaşıldı. Midesinde saç sumağı olduğunu söylediğimizde bize inanmadılar. ‘Tırnak yediğini görüyorduk ama saç yediğine hiç şahit olmadık’ dediler. Çocuklarda çeşitli psikolojik sorunlara bağlı olarak bu tarz davranışlar son dönemde artış göstermektedir.”

Psikolog Halide Tüysüzoğulları, aileleri şu uyarılarda bulundu: “Gençlerde saç yolma, kaş yolma, tırnak yeme gibi birçok olumsuz davranış gelişebilir. Çok sık karşılaşılan bir şey değil. Ancak çok dikkat edilmesi gerekir. Çocukları kontrol etmek, değerlendirmek gerekir. Aileler biraz çocukların davranışını takip etmeli, sok fazla sıkmaya gelmiyor onları. Ama bir yandan da davranışların takip edilmesi gerekir, dikkat etmek ile çok sıkmamak arasında bir davranış geliştirmek gerekir.” 

Bu arada, küçük kızın midesinden ameliyatla saç yumağının çıkartılması kameralara yansıdı. Operasyon sırasında mideden çıkan saç yumağını, ameliyatı gerçekleştiren ekibin de şaşkınlıkla karşıladığı görülüyor. 

(CİHAN)

<< Önceki Haber 6 yaşındaki kızın midesinden çıkanlar şok etti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER