72 hafızdan Soma şehitlerine binlerce hatim

Manisa'daki Hilaliye Eğitim Vakfı, bu yılki mezuniyet merasiminde Soma'da vefat eden madencilere binlerce hatim indirecek

72 hafızdan Soma şehitlerine binlerce hatim

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 52 yılda 3 bine yakın hafız yetiştirip 13 bin talebeye bir yıllık Kur'an eğitimi veren Hilaliye Eğitim Vakfı, bu yılki 39. mezuniyet törenine buruk giriyor. 29'u kız, 43'ü erkek 72 hafızın okuduğu binlerce hatim, 25 Mayıs Pazar sabahı 09.00'dan itibaren gerçekleştirilecek mezuniyet merasiminde Soma'da vefat eden 301 madenciye bağışlanacak, 15 bin kişinin katılımıyla da dua edilecek. 

Miraç kandiline tevafuk eden programda, 2009'da dünya Kur'an-ı Kerim okuma birincisi olan İstanbul İstoç Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu, dünya ikinciliği ve Türkiye birinciliği bulunan İstanbul Beykoz Riva Camii İmam Hatibi Mehmet Bilir, Malatya Musa Kazım Camii İmam Hatibi Ahmet Tayyar ve Hatay Şeyhali Camii İmam Hatibi Hüseyin Eraslan'ın aralarında bulunduğu meşhur hafızlar Kur'an tilavet edecek. Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş'ın da katılacağı merasim, Hilaliye Eğitim Vakfı Başkanı Abdullah Yılmaz'ın teşekkür konuşması ve dua ile sona erecek. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Hilaliye Kur'an Kursları'nda, merhum Şahin Yılmaz Hocaefendi'nin rehberliğinde 1962 yılında başlayan Kur'an eğitimi kapsamında halen ilköğretim 4 ve 8. sınıfı bitiren öğrenciler eğitim görüyor. Kursiyer öğrenciler aynı zamanda özel ortaokul, imam hatip ortaokulu ile imam hatip lisesini de okuyor. Hafızlığını bitiren öğrenciler, vakıf yönetimince derecelerine göre umre, burslu özel okul ve bilgisayar ile ödüllendiriliyor. Türkiye'nin 40 şehrinin yanı sıra Çin, Kırgızistan ve Sudan'dan toplam 600 öğrenciye hizmet veren Hilaliye erkek ve kız Kur'an kurslarında yeni eğitim yılı için ön kayıtlar 1 Mayıs'ta başladı. 

TÜRKİYE'DE İLK NİTELİĞİNDEKİ KÜLLİYE İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Geçen yılki hafızlık merasiminde temeli atılan ve halen inşaatı devam eden Hilaliye'nin 33 bin metrekare kapalı alana sahip yeni külliye binası da merasime katılanlar tarafından ziyaret edilecek. Hilaliye Eğitim Vakfı Başkanı Abdullah Yılmaz, "Talebin çok fazla olması bizi bir an önce bitirmeye zorluyor. İnşallah Müslümanların maddi ve manevi yardımları ile sekteye uğramadan bir an önce Kur'an taliplerinin ve talebelerinin hizmetine girmesini Cenab-ı Hak'tan dua ve niyaz ediyoruz." dedi. 

İstanbul-İzmir yolu Kayalıoğlu mevkiinde inşa edilen 900 öğrenci kapasiteli külliye, ana hatlarıyla 2 bin 700 kişilik camii, hafızlık hazırlık eğitimi, hafızlık eğitimi, kuran ilimleri araştırma merkezi, vakıf yönetim ofisi ile öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarını görebilecekleri spor ve çok amaçlı salonlar, sosyal mekanlardan oluşuyor. Şahinbey Camii'nin iki minaresinden birinin kaba inşaatı şerefesine ulaştı, üç büyük kubbenin yapım aşamasına gelindi. Her bir kubbenin inşaatı yaklaşık 1,5 ay sürecek. Projenin sıralamasına ve araziye uygun olarak vakıf merkezi hizmet binası, yanındaki hafızlık sonrası ve hizmet içi eğitim binalarının da bodrumları bitmiş durumda. Yakında diğer blokların hafriyatına başlanacak.

HAYIRSEVERLERİN YARDIMLARI BEKLENİYOR

Maliyeti yaklaşık 30 milyon lira olarak hesaplanan Hilaliye külliye inşaatına hayırseverlerin desteği bekleniyor. Cep telefonlarından 'BAGIS' yazıp 3395'e kısa mesaj (SMS) göndererek 5 TL bağışlanabiliyor. Ayrıca vakfa ait www.hilaliye.com adresinde yer alan banka hesaplarına yardım iletilebiliyor. Bağışların tamamı Gelir Vergisi Kanunu'nun 89. maddesi 5. fıkrasına istinaden bağışlayanın gelir vergisi matrahından düşülüyor. 

<< Önceki Haber 72 hafızdan Soma şehitlerine binlerce hatim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER