80 öğrenci zehirlendi

Batman'da taşımalı sistemle eğitim gören öğrencilere dağıtılan yiyeceklerden yiyen öğrenciler gıda zehirlenmesiyle hastaneye kaldırıldı

80 öğrenci zehirlendi

Batman'da taşımalı sistemle eğitim gören öğrencilere dağıtılan dürüm dönerden yiyen öğrenciler gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Zehirlenme belirtisi gösteren öğrenciler tedaviye alındı.

Batman'ın Oymataş, Şeyh Çoban ile Yaylıca köylerinden kent merkezindeki okullara taşımalı sistemle gelip eğitim gören öğrencilere, dürüm dönerden oluşan kumanya dağıtıldı. Kumanyadan yiyen 185 öğrencide bir süre sonra baş, karın ağrısı ve kusma gibi şikayetler ortaya çıktı. Köylere giden ambulans ve özel araçlar ilk etapta zehirlenme belirtisi gösteren yaklaşık 80 öğrenciyi Batman'daki hastanelere kaldırdı. 

Hastaneye akın eden öğrenci velileri "Dağıtılan döneri yiyen öğrencilerde kusma ve halsizlik belirtileri baş gösterdi. Onları hemen hastaneye kaldırdık. Tedavileri yapılıyor. Bazıları servislere kaldırıldı. Durumları şu an iyi." dedi.

Hastaneye gelen mülki idare amirleri ile milli eğitim yetkilileri de öğrencilerin sağlık durumları ile ilgili bilgi aldı. Öğrencilere dağıtılan kumanyadan numune alınarak incelenmek üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne gönderildiği belirtildi.

CİHAN
<< Önceki Haber 80 öğrenci zehirlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER