ABD uçakları yardım paketini vurdu

ABD hava kuvvetleri, koalisyon güçleri ile IŞİD'e yönelik yeni hava saldırısı gerçekleştirdi.

ABD uçakları yardım paketini vurdu

ABD hava kuvvetleri, aralarında Fransa ve İngiltere'nin de bulunduğu koalisyon güçleri ile IŞİD'e yönelik yeni hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıda dün havadan yapılan silah yardımında Kürt kuvvetlerinin uzağına düşen bir yardım paketi de IŞİD'in eline geçmesinin engellenmesi için vuruldu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Suriye ve Irak'ta son iki günde gerçekleştirilen 12 farklı hava saldırısında IŞİD'a ait iki bina, havan topu mevzisi, 7 araç ve bir yardım paketinin vurulduğu dile getirildi.

Suriye'deki hava saldırıları Kobani yakınlarındaki IŞİD hedeflerine yönelik yapıldı. 6 hava saldırısında havan topu mevzisi, bir araç ve Kürt kuvvetlere gönderilen yardım paketi vuruldu. Yardım paketinin IŞİD'in eline geçmemesi için vurulduğu, diğer paketlerin ise başarılı bir şekilde ulaştırıldığı ifade edildi.

Irak'taki hava saldırıları Felluce ve Beyci bölgesinde gerçekleştirildi. Felluce'deki iki farklı hava saldırısında büyük bir IŞİD birimi ve 3 araç hasara uğratıldı. Beyci'de ise petrol rafinerisi yakınlarındaki 3 hava saldırısında IŞİD birimi, 3 araç ve IŞİD binası vuruldu.

Hava saldırısına avcı ve bombardıman uçaklarının yanı sıra bir de insansız hava aracı katıldı. Tüm uçakların sorunsuz bir şekilde saldırı bölgelerinden döndükleri ifade edildi.

CİHAN
<< Önceki Haber ABD uçakları yardım paketini vurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER