ABD'de çok çarpıcı Türkiye haritası

ABD Savunma Bakanı, Senato'da IŞİD'ın militan trafiğini Türkiye'nin de olduğu haritayla anlatırken, Erdoğan konuyu işleyen medyaya ateş püskürdü.

ABD'de çok çarpıcı Türkiye haritası

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel’in ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey ile birlikte Senato Silahlı Hizmetler Komitesi’nde ABD’nin IŞİD stratejisine ilişkin soruları yanıtladığı oturumda ilginç bir detay yer aldı. Salonda bulunan ve IŞİD’ın hedeflerinin anlatıldığı haritada Türkiye’nin de işaretlerle yer alması dikkat çekti.

Cumhuriyetçi Senatör Jim Inhofe’nin de katkılarıyla Amerikan “The Economist” dergisi ve Washington merkezli düşünce kuruluşu “Institute For the Study of War” (Savaş Araştırmaları Enstitüsü) tarafından hazırlanan harita, IŞİD’in 2016 yılındaki hedeflerini öngörüyor. Haritada, IŞİD militanlarının İstanbul Atatürk Havalimanı üzerinden Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa’ya ulaştığı belirtiliyor.

“ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK”

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel de, coğrafi konumunun önemi ve IŞİD’in yok edilmesindeki çıkarı dolayısıyla Türkiye’nin, IŞİD’in yok edilmesi mücadelesinde önemli rol oynayacağını dile getirdi. Bu vesile ile Türkiye’yi ziyaret ettiğini kaydeden Hagel, “Coğrafi konumunun önemi ve IŞİD’in yok edilmesindeki çıkarı dolayısıyla Türkiye, 46 diplomatını esir tutan IŞİD’in yok edilmesi mücadelesinde önemli rol oynayacaktır” değerlendirmesinde bulundu. Wales’ta gerçekleşen NATO zirvesinde Türkiyeli yetkililer ile görüştüklerini hatırlatan Hagel, “Kerry ve ben, Türkiye’nin yapabileceği özel katkıları görüşmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Erdoğan’dan ikinci “adilik” çıkışı geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York Times gazetesinin kendisi ve Başbakan Davutoğlu’nun Hacıbayram Camii önündeki fotoğrafını kullanarak yaptığı habere “Çok açık söylüyorum; bu en hafif tabiriyle edepsizlik, alçaklık, adiliktir” diyerek tepki gösterdi.

Rixos Otel’de düzenlenen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu 19’uncu Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Erdoğan, şunları söyledi: “Şu anda belli medya kuruluşlarının son derece sistemli bir şekilde Türkiye ile terörü aynı kefeye koyma çabası içerisinde olduklarını görüyoruz. ABD’deki bazı televizyon ve gazeteler Avrupa’daki bazı yayın kuruluşları Türkiye içindeki o malum medya kuruluşları el birliği ile koordinasyon içinde Türkiye’ye yönelik böyle bir saldırı başlatmış durumdalar. Dün uluslararası bir gazete benim ve sayın başbakanın Hacıbayram Camisi’nde namazdan çıkarken çekilmiş fotoğrafımızı kullanıyor. Altına da bir terör örgütünün o caminin bulunduğu bölgeden terörist devşirdiğini yazıyor. Çok açık söylüyorum bu en hafif tabiriyle edepsizliktir, alçaklıktır, adiliktir. Türkiye’yi teröre destek veren teröre göz yuman bir ülke gibi göstermek densizliktir.

“YOK PETROL ALIYORMUŞ...”

Yok Türkiye petrol alıyormuş, silah veriyormuş, hastanede yaralıları tedavi ediyormuş. Böyle bir şey asla, kesinlikle söz konusu değil. Filistin’deki yaralıları tedavi ediyoruz. Daha da gelirse daha da alırız. İnsani ve vicdani görevimiz.” 

 
<< Önceki Haber ABD'de çok çarpıcı Türkiye haritası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER