ABD'den bölgeyi karıştıracak Suriye hazırlığı

ABD'nin Suriye'de sınırlı bir uçuşa yasak bölge kurmaya hazırlandığı bildirildi.

ABD'den bölgeyi karıştıracak Suriye hazırlığı

Reuters'a konuşan Türkiye'deki iki Batılı diplomat, Suriye'nin Ürdün sınırına sınırlı bir uçuşa yasak bölge kurma çalışmalarının yapıldığını açıkladı. Beyaz Saray'ın Esed tarafından kimyasal silah kullanıldığını teyit etmesinden sonra gelen açıklamada, Esed karşıtlarına yardım etmek için getirilecek yasağın zaman ve yer açısından sınırlı olacağı belirtildi.

Hürriyet'in haberine göre, Diplomatlardan biri, "Washington, Esad karşıtlarına yardım edebilmek için uçuşa yasak bölge kurulması fikrini değerlendiriyor" dedi. Batılı diplomat, "zaman ve yer açısından" sınırlı nitelikteki bu bölgenin muhtemelen Ürdün sınırı yakınlarında oluşturulacağını belirtti. 

"Obama, Suriyeli muhalifler için eğitim ve silah yardımı talimatı verdi"

ABD'deki USA Today gazetesi, ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriyeli muhalifler için eğitim ve silah yardımı talimatı verdiğini bildirdi. 

İsminin verilmesini istemeyen kaynaklara dayandırılan habere göre, ABD askerleri Suriyeli muhaliflere Ürdün'de savaş eğitimi vermeye başlayacak. Halihazırda Ürdün'de ABD'ye ait F16 savaş uçakları ve Patriot hava savunma bataryaları yerleştirilmiş durumda. Ayrıca, Beyaz Saray uçuşa yasak bölge konusunu da masaya yatırdı. Şu ana kadar bununla ilgili kesin bir sonuca varılmadı. Maliyeti de kafalarda soru işareti oluşturuyor. Uçuşa yasak bölge için Obama'nın onayı gerekiyor. 

Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes, Beyaz Saray'ın Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esed yönetiminin, sarin gazı da dahil olmak üzere kimyasal silah kullandığının belirlendiğini açıklamıştı. Rhodes, Suriyeli muhaliflere destek verileceğini söylemiş ama detayları hakkında bilgi vermemişti.

<< Önceki Haber ABD'den bölgeyi karıştıracak Suriye hazırlığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER