AB'den hükümete sert tepki

Yolsuzluk soruşturmasının kapatılmasına Avrupa Birliği tepki gösterdi. Stano “Takipsizlik kararını not ettik” di. AB’nin soruşturmanın tarafsız ve şeffaf yapılamayacağı endişesini açıkladığına vurgu yapan dedi.

AB'den hükümete sert tepki

Avrupa Birliği, yakından takip ettiği 17 Aralık yolsuzluk soruşturmalarının kapatılmasına tepki gösterdi. AB Komisyonu, soruşturmaların tarafsız ve şeffaf şekilde yapılamayacağına ilişkin endişelerini daha önce açıkladığına vurgu yaptı.

TAKİBE DEVAM EDECECEĞİZ

AB Komisyonu’nun Genişleme ve Avrupa Komşuluk Siyaseti’nden sorumlu üyesi Stefan Füle’nin SözcüPeter Stano, yolsuzluk iddialarına ilişkin 53 kişi hakkında savcının takipsizlik kararı vermesini not ettiklerini açıkladı. Stano bu ‘temel’ konudaki gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceklerine dikkat çekti.

ŞEFFAF SORUŞTURMA HAYATİ

Bugün'ün haberine göre; 8 Ekim’de açıklanan AB İlerleme Raporu’na atıf yapan Stano, AB’nin yolsuzluk iddialarının tam bir şeffaflık ve usulüne uygun olarak soruşturulmasının ‘hayati’ olduğuna dair ifadeleri hatırlattı. Sözcü, yolsuzluk iddialarının yeterince soruşturulamayacağına dair ‘ciddi endişelerinin’ de raporda kayıtlara geçtiğini vurguladı.

CİDDİ ENDİŞEYE SEBEP OLDU

Sta­no şöy­le de­di: “Ko­mis­yon, 2014 Tür­ki­ye ra­po­run­da ‘Yol­suz­luk id­di­ala­rı so­ruş­tur­ma­la­rı­nın tam bir şef­faf­lık ve usu­le uy­gun şe­kil­de yürütülme­si ha­ya­ti ehem­mi­yet­te­di­r’ ifa­de­le­ri ile ko­nu­nun al­tı­nı çiz­di. Ra­por­da ay­rı­ca Ara­lık 2013’te or­ta­ya çı­kan yol­suz­luk id­di­ala­rı­nın ele alınış şeklinin suç id­di­ala­rı­nın ay­rım­cı­lık ya­pıl­mak­sı­zın, şef­faf ve ta­raf­sız şe­kil­de ele alın­ma­ya­ca­ğı ko­nu­sun­da cid­di en­di­şe­le­re sebep ol­du­ğu da belirtildi.”
<< Önceki Haber AB'den hükümete sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER