AKP aday adayları arasında 'tasfiye' yarışı

7 Haziran’daki genel seçime az zaman kala 6 bin 223 kişi AKP’den milletvekili aday adayı olmak için başvuruda bulundu.

AKP aday adayları arasında 'tasfiye' yarışı

Adaylar bir yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu üzerinden lobi faaliyetinde bulunurken, bir yandan da rakiplerini tasfiye etmenin yolunu arıyor. Bu çerçevede en çok başvurulan konu ise, rakibini “paralel” ilan etmek oldu. Taraf’ın AKP yöneticilerinden edindiği bilgiye göre, 6 bin adayın yüzde 90 hakkında “paralel” ihbarı yapıldı. Hatta, mevcut bakanlar ve milletvekilleri hakkında bile benzer ihbarlar geldi. Parti yönetiminde bizim adayların hepsi “paralelmiş” esprileri yapılmaya başlandı.

Rakipleri hakkında adeta dedektif gibi çalışan aday adayları, birbirlerini daha çok okul ve dershanelerle vurdu. Biri diğerinin çocuğunun bir yıl önce gittiği okulu bulup rakibini “paralel” ilan ederken, diğer kişi ise rakibinin çocuğunun geçmişte gittiği dersaneyi bulup onu “paralel” ilan etti. Vekil adaylarından rakibi hakkında araştırma yapıp da cemaat bağlantısı bulamayan çıkmadı. Gelen ihbarlara göre, AKP’li aday adaylarının hemen hepsinin bir şekilde cemaatin okulları veya dershanelerinde eğitim gördüğü tespit edildi. Halen, bir çoğunun akrabasının da cemaate yakın şirketlerde çalıştıkları yine gelen ihbarlardan görüldü.

HAKARET YARIŞI
Birbirleri hakkında, “paralelci” iddiasında bulunan AKP’li miletvekili aday adayları, bir de “paralel” olmadıklarını kanıtlamadık için akla hayale gelmedik yöntemlere başvuruyorlar. Bu konuda en çok tercih edilen yöntem ise, partinin il veya ilçe teşkilatına giderek, cemaate yönelik hakaret içeren konuşmalar yapmak oldu. Bu da, AKP’li yöneticileri zor durumda bıraktı.

<< Önceki Haber AKP aday adayları arasında 'tasfiye' yarışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER