AKP'den özgürlük ve demokrasiyi hiçe sayan akıl almaz adım

Diyarbakır’da AK Parti’ye ‘yolsuzluk kalkanı’ oluşturuldu.

AKP'den özgürlük ve demokrasiyi hiçe sayan akıl almaz adım

Türkiye’yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna tepki gösteren sivil toplum kuruluşları, sendika ve vatandaşlar bulundukları illerdeki AK Parti binaları önünde açıklamalar yaparak tepkilerini dile getiriyor. Ancak Diyarbakır’da AK Parti’ye ‘yolsuzluk kalkanı’ oluşturuldu.

Diyarbakır Emniyeti’nin talebi doğrultusunda Valilik 17 - 26 Aralık tarihleri arasında AKP Diyarbakır il ve ilçe başkanlığı binalarına yaklaşmayı, önündeki cadde ve sokaklarda toplu halde durmayı, önündeki kaldırımlarda bir araya gelmeyi yasakladı.
Karara göre yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu protesto etmek isteyenler, AK Parti binasına bir kilometreden fazla yaklaşamayacak.

Diyarbakır’da dün Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı sendikalar, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması nedeniyle AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yapmak istedi. Grubu parti binasına yaklaşık 500 metrede durduran emniyet, KESK üyelerinin AK Parti binası önünde açıklamalarına izin vermedi. Polisin tutumuna karşı avukatlar savcılığa suç duyurusunda bulundu. AK Parti binası önünde açıklama yapmakta direnen gruba polis müdahale ederek 20 sendikacıyı gözaltına aldı.

Alınan bilgiye göre, bu olaydan hemen sonra Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Diyarbakır Valiliğine AK Parti binalarına yaklaşılmasının yasaklanmasını talep etti. Güvenlikten sorumlu vali yardımcının onayıyla ilçe başkanlıklarının da bulunduğu AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı binasına eylem, açıklama ve protesto amacıyla yaklaşılması yasaklandı.

Kararda belirtilen Tesisler Kavşağı ile Seyrantepe Kavşağı’na kadar cadde ve sokaklar dahil toplanma, eylem yapma ve açıklamanın yasaklandı. Muhalefetin yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası olmasını istediği 17-25 Aralık tarihleri arasında Diyarbakır’da AK Parti’ye polis kalkanı oluşturuldu. Kararla birlikte parti binası önünde sürekli bulunan zırhlı araç, TOMA ve çevik kuvvet ekiplerinin sayısı artırıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber AKP'den özgürlük ve demokrasiyi hiçe sayan akıl almaz adım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER