AKP'li Başkan köylünün arazisine çöktü

Çorum’un Kargı ilçesinde Demirören köyüne ait 180 dönüm tarım arazisine AKP'li belediye başkanı tarafından ekim yapılması köylüleri ayağa kaldırdı. AKP'li başkan köylülerin tepkisi üzerine oldukça ilginç bir savunma yaptı.

AKP'li Başkan'dan köylülerin tapulu arazisine gasp

Boyabat barajının yapımı sebebiyle ilçeye bağlı Demirören köyünde 180 dönüm tarım arazisi istimlak edilmek üzere çalışma başlatıldı. Yüklenici firmadan söz aldığını iddia eden AKP'li belediye başkanı Zeki Şen, köylülerin ifadesine göre iki zabıta memuru, 5 traktör ve belediye işçileriyle araziyi ekmeye başladı.

AKP'li Belediye Başkanı'nın kendilerinden habersiz tarlalarını ektiğini duyan köylüler Belediye Başkanı Zeki Şen’e arazilerin istimlak sürecinin devam ettiğini ve halen arazilerin tapusunun kendilerine ait olduğunu söyledi. Tartışmanın büyümesi üzerine olay yerine jandarma çağrıldı.

"BELEDİYE BAŞKANI TOPRAK AĞASI GİBİ OTURMUŞ, İŞÇİLER TARLADA EKİM YAPIYOR"
Demirören köyü Muhtarı Abdullah Kurt, açıklamasında "Araziye geldiğimizde Belediye Başkanı toprak ağası gibi, mülk sahibi gibi oturmuş yanında zabıtalar, işçileri de tarlaya koymuş ekim yapıyorlar. Tarlanın köylünün malı olduğunu söylediğim halde, ‘ben ekerim karışamazsınız’ dedi. 

"PARTİNİN GÜCÜYLE ARAZİLERİMİZİ ELİMİZDEN ALMAK İSTİYOR"
Köy sakinlerinden Yasemin Kurt, zorbalıkla arazilerinin ellerinden alınmak istendiğini iddia ederek, “Zorbalık kullanarak ecdadımızdan kalan arazilerimizi elimizden almak istiyorlar. Başkan partinin gücüyle zorlukla zorbalıkla arazilerimiz elimizden almak için uğraşıyor. Ben utanç duyuyorum. Yapma diyoruz etme diyoruz anlamıyor. Hakkımızı arıyoruz biz arazimizi vermiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ŞEN: KANUNA AYKIRI İŞ YAPMAYIZ
AKP'li Belediye Başkanı Zeki Şen, "Demirören köyü mevkiinde yaklaşık 300 dönüm su altında kalmamış arazi var. Burada kamulaştırma yapıldı. 3 yıldır buraya su basmamış ve zarar vermemiş. Biz Kargı Belediye adına burayı değerlendirmek istedik. Sözlü olarak da baraj firmasından müsaade aldık. Bizi ilgilendirmez ekebilirsin dediler. Burayı ekmek için tarlayı sürdük. Ama muhtarın suç duyurusu üzerine tarlayı ekmekten vazgeçtik. Çünkü henüz daha net değil ama araziler kamulaştırılmış. Yaklaşık 15 dönüm yere arpa ekerek bıraktık. Şu an olay adli makamlara intikal etti. Biz belediye olarak kanuna karşı bir iş yapmayız’’ sözleriyle kendisini savundu.

İHA
<< Önceki Haber AKP'li Başkan köylünün arazisine çöktü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER