AKP'li Kamacı'dan Şükür'e büyük destek

Türk futbolunun simge oyuncularından Hakan Şükür’ün isminin statlardan kaldırılmasına spor camiası tepki gösterdi.

AKP'li Kamacı'dan Şükür'e büyük destek

AKP kurucularından eski boksör Cemal Kamacı, “Silseniz ne olur? Allah ismimizi silmesin.” dedi. İspanya’da çalışan Nihat Kahveci de “Partideyken değil de şimdi mi siliniyor?” sorusunu sordu. Şükür ise, “En son tabela mezar taşınızdır” tweet’ini attı.

Türk futbolunun gelmiş geçmiş en başarılı futbolcularından Hakan Şükür’ün adının verildiği stadyumlardan isminin birer birer sökülmesine tepkiler yağıyor. İstanbul’da Sancaktepe’nin ardından Esenyurt Belediyesi de Hakan Şükür ismini stadyumdan kaldırdı. Halihazırda Türkiye’nin sporda dünya çapında en çok tanınan yüzü olan millî futbolcu, Sancaktepe Belediyesi’nin uygulamasından sonra “Duvarda resmin olacağına alemde ismin olsun” diye mesaj atmıştı.

Bağımsız Milletvekili, Esenyurt Belediyesi’nin tavrının ardından ise “Unutmasın kimse, en gerçek ve en son tabela mezar taşınızdır! Ve herkes ismiyle değil, kulluk hakkının hesabıyla yatar o taşın altına” tweet’i ile “Dünyada, hangi makama, şöhrete, maddi imkana sahip olursanız olun; mezarın ve kefenin ölçüsü hep standarttır” tweet’lerini takipçileriyle paylaştı.

Ona en büyük destek ise birlikte oynadığı futbolcu arkadaşlarından geldi. AKP Kurucular Kurulu üyesi olan İstanbul’da bir spor salonuna da ismi verilmiş Cemal Kamacı’nın konu ile ilgili söyledikleri de oldukça anlamlıydı. Hakan Şükür’ün AKP’den istifasını da doğru bulmadığını ifade eden Kamacı, “Hakan Şükür, Türkiye’nin iftiharı bir kardeşimiz. Gidişi hoş değildi. Ama onun isminin stadyumlardan sökülmesine gelince, bunu kim yapmışsa bu yanlış. Üzüldüm. Arsızlık mı yapmış?” diye konuştu.

CEMAL KAMACI:

Şükür’ü Türkiye kabul etmiş

Hakan Şükür, Türkiye’nin iftiharı kardeşimiz. Partiden gidişi hoş değildi. Ama isminin stadyumdan sökülmesi, bunu kim yapmışsa bu yanlış. Üzüldüm. Yahu Hakan Şükür’ü Türkiye kabul etmiş. Buna ismi vermişsin. Arsızlık mı yapmış? Benim 4-5 tesiste ismim var. Silseniz ne olur? Unvanlarımı silemezsiniz ki. Başbakan’a şirin gözükmek için de yapılmış olabilir. Başbakan bu adamın ismini silin demez. Hakan Şükür, delikanlı bir çocuk. Silersen sil, Allah ismimizi silmesin.

NİHAT KAHVECİ:

Silinmemeliydi

Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi golcüsü. Ne olursa olsun silinmemeliydi. Partideyken silinmedi de ayrıldıktan sonra mı silindi? Siyasetle alakalı yaptığı işlerden dolayı değil, futboldaki başarılarından o isimler verildi. Kalması lazımdı. Siyasi kimliğinin karıştırılıp o isminin silinmesi saçma.

LEMİ ÇELİK:

Dışlamak yanlış

Doğru bulmuyorum. Ahlak ve kültür yapısıyla örnek olmuştur. Diyarbakır’da elleri kaldırdığında iyiydi de, şimdi mi kötü? Bugün dışlanması yanlış.

ZAFER BİRYOL:

İsmi büyük statlara verilmeli

Hakan Şükür’ün ismini statlardan çıkarmak çok yanlış. Hakan abi sadece Galatasaray’ın efsanesi değil Milli Takım’ın da gelmiş geçmiş en önemli ismi. Bu statlardan isminin sökülmesi doğru, çünkü bu statlar küçük. Onun gibi birinin ismi daha büyük statlara verilmeli. Esenyurt, Sancaktepe değil de daha büyük statlara  verilmeli. Hakan Şükür öyle basit bir futbol adamı değil. Futbol denildiği zaman ilk akla gelen isim o çünkü.

NECATİ ATEŞ:

Şık olmadı

Hiç doğru bir şey değil. Şık olmadı. Hakan Şükür, Türkiye’nin gelmiş geçmiş en önemli oyuncularından biri. Bu stada ismi, başarılarından dolayı verildi. Bu kadar Türkiye’ye faydalı olmuş bir sporcunun ismine daha çok saygı duyulması gerekiyor. İsmini tarihten silemezsiniz.

HALDUN ALAGAŞ:

Adı kalmalıydı

Orada kalmalıydı. Neden ismi verilmiş, spora yaptığı katkılardan dolayı. Ahlaksızca bir şey yapmadığı sürece ismi kalmalı. Spor ayrı, siyaset ayrı.

<< Önceki Haber AKP'li Kamacı'dan Şükür'e büyük destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER