AKP'li vekilden Ankara'nın gündemine bomba gibi düşecek sözler

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, çözüm sürecinde gelinen noktaya ilişkin ilginç açıklamalarda bulundu.

AKP'li vekilden Ankara'nın gündemine bomba gibi düşecek sözler

AKP’li Güneydoğu Milletvekilleri: Çözüm süreci devam etsin, ama devlet de devletliğini hissettirsin. Meydanı, fırsat kollayan terör örgütüne bırakmasın.

Süreçle birlikte bölgede oluşan boşluğun PKK tarafından doldurulduğunu belirten Ensarioğlu, “PKK’nın bölgede paralel yapılar oluşturması kabul edilemez” dedi. Yeni Asya'nın haberine göre, Galip Ensarioğlu, Diyarbakır’da çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. PKK’nın kontrolsüz bir örgüt olmadığını, örgütü iyi tanıyanların iyi bildiğini dile getirdi. Ensarioğlu, “Çözüm süreci devam ederken, devletin alanı boşaltması ve örgütün bunu istismar ederek, bu alanları doldurarak haraç toplaması, yol kesmesi, faili meçhul cinayetler işlemesi, paralel yapılar oluşturması kabul edilebilir bir şey değil. Hiçbir devlet ortak kabul etmez” diye konuştu.

AKP’de PKK rahatsızlığı yükseliyor

AKP’nin Afyonkarahisar’da düzenlediği istişare toplantısında sürece yönelik itirazlar medyaya yansımıştı. Milletvekillerini bilgilendirmek maksatlı düzenlenen “Çözüm Süreci” başlıklı bir oturumda, seslerini yükselten bölge milletvekilleri süreçten sorumlu yöneticilere tepki gösteriyorlar. Özetle,  “Çözüm Süreci’ne karşı değiliz ama süreç yönetimi kötü gidiyor. PKK, bölgede hâkimiyeti ele geçirdi. Toplantıda, “bizim bile can güvenliğimiz tehlikede“ diyerek tepkilerini dile getiren Doğu ve Güneydoğu milletvekillerinden bir tanesinin açık açık, “Bölgede Devlet yok” diye seslendiği iddia edilmişti. Şırnak milletvekili Mehmet Emin Dindar’ın da ”Benim bile can güvenliğim yok, vatandaş ne yapsın. Kardeşim şehit oldu, evimiz tarandı. Beni kim koruyacak? Evimden havalimanına gönül rahatlığıyla gidemiyorum” söylediği medyaya yansıyan haberler arasında yerini almıştı.

1 milyon insanı sokağa dökebilirler

“PKK, 1 milyon insanı Diyarbakır’da yürütür, bir tek taş dahi attırmayabilir. Ama isterse 1 milyon insanı bir seferde de terörize edebilir” diyen AKP’li vekil, sözlerini şöyle sürdürdü: “Barış sürecinin devam ettiği bir dönemde, birilerinin barış sürecini sıkıntıya sokacak, seyrini değiştirecek birtakım suikastlar, faili meçhuller işlemesi örgüt için de kabul edilebilir bir şey değil. Ama siz bu vesayet sistemlerini çoğaltırsanız, kendi içinizde birçok yapı oluşturursanız, bu yapıların bir kısmı gider bir istihbarat birimi ile başka ülkeler ile ilişkilenir.” Galip Ensarioğlu, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında ise “Dağdaki militanlar indirilmeye çalışılırken, diyalog sürecinin başlamasından bu yana 2 bin 200 kişi dağa çıkarıldı” ifadelerini kullanmıştı.

YENİ ASYA
<< Önceki Haber AKP'li vekilden Ankara'nın gündemine bomba gibi düşecek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER