ANKA'dan sevindirici haber

Türkiye'nin ilk insansız hava aracı projesi ANKA’dan sevindiren haber...

ANKA'dan sevindirici haber

Yaklaşık 2 yıllık gecikme yaşanan, Türkiye'nin insansız hava projesi A haberleri'>ANKA, ilk kez Batman’da iç güvenlik harekat bölgesinde uçuş yaptı. ANKA'nın çektiği görüntüleri başarılı şekilde yer kontrol istasyonuna ulaştırdığı öğrenildi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI) tarafından geliştirilen, seri üretime hazır olan ANKA'yı, sözleşmede yazan şartları henüz yerine getirmediği ve istenilen yüksekliğe çıkamadığı için bu haliyle kabul etmek istemeyen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine henüz dahil etmedi. Genelkurmay Başkanlığı'nın uçağın test uçuşlarına bir süre daha devam edeceği öğrenildi.

Zaman'ın haberine göre, henüz seri üretim sözleşmesi imzalanmayan projede, Silahlı Kuvvetler'in talep ettiği 5 uçağı deneyip ihtiyaca cevap vermesi durumunda üretim yapılacağı belirtiliyor.

ANKA’nın ayırt edici özellikleri arasında; uçağın gövde ve kanatlarıyla radar görünürlüğünün düşük olması, gece gündüz her türlü hava şartlarında keşif, gözetleme ve hedef tespiti yeteneklerine, jet yakıtı kullanan 155 beygirlik dizel motora ve uçuş süresi boyunca çalışabilen buz önleme sistemine sahip olması yer alıyor.
<< Önceki Haber ANKA'dan sevindirici haber Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER