AP'den flaş Hayat Boumeddiene iddiası

Fransa'da dün 4 kişinin hayatını kaybettiği Yahudi ürünleri satan markete yönelik saldırıyı gerçekleştiren Amedy Coulibaly'nin sevgilisi Hayat Boumeddiene'nin Suriye'de olduğu iddia edildi.

AP'den flaş Hayat Boumeddiene iddiası

The Telegraph'ın Paris büro şefi Henry Samuel, ismini vermediği kaynaklara dayandırdığı bir bilgiyi twitter hesabından paylaştı. Buna göre Hayat Boumeddienne Türkiye üzerinden Suriye'ye geçti. Madrid'den yanında kimliği bilinmeyen bir adamla birlikte 2 Ocak'ta Türkiye'ye uçan Hayat Boumeddienne 8 Ocak'ta Suriye'ye ulaştı. Bu tarih sevgilisi Amedy Coulibaly'nin'nin marketteki rehine saldırısını gerçekleştirdiği günden bir gün önceydi. 

Telegraph'ta yer alan bilgiye göre ise Hayat Boumeddiene 9 Ocak için yani sevgilisinin saldırıyı gerçekleştireceği güne ait bir de dönüş bileti vardı. Fakat bu bilet asla kullanılmadı.

Le Figaro gazetesi ise aynı bilgileri Fransız yetkililere dayandırarak verdiği haberde, Coulibaly'nin Paris'in güneyinde polislere yönelik saldırı gerçekleştirdiği gün, Hayat Boumeddiene'e benzeyen bir kişinin Suriye'ye geçtiğini Türk tarafının doğruladığını iddia etti.

AP: TÜRK İSTİHBARAT GÖREVLİSİ DOĞRULADI

Associated Press de bu bilgiyi bugün akşam saatlerinde ismini vermediği Türk yetkililere dayandırdığı habere göre doğrulattı.

AP'nin haberine göre ismini vermek istemeyen bir Türk istihbarat görevlisi, "Türk yetkililer Boumeddiene'in saldırıdan günler önce Türkiye üzerinden Suriye'ye geçtiğine inanıyor" dedi.
AP'nin Türk kaynağına göre, İstanbul Atatürk Havalimanı'na 2 Ocak'ta inen uçaklardan birinin içinde Hayat Boumeddiene isimli bir yolcu vardı ve bu kadın Boumeddiene'in gazetelerde de yer alan fotoğrafına oldukça benziyordu. 

Türk yetkililer, bu kadının 4 Ocak'ta Suriye sınırındaki Şanlıurfa'ya gittiğine inanıyor. Türk yetkililerin verdiği bilgiye göre kadın, sonrasında ortadan kayboldu.
AP, Türk istihbaratının Fransız istihbaratıyla birlikte Boumeddiene'in bulunduğu yer konusunda işbirliği yaptığını da yazdı.

Türk istihbarat yetkilisi, "Fransız güvenlik birimleri ve Fransız hükümetinin bu kadınla ilgili bir uyarısı yoktu. Fransız hükümetinden uyarıyı aldığımızda cep telefonu sinyalini 8 Ocak'ta tespit ettik. Şu anda Suriye'de olduğunu düşünüyoruz" dedi.































<< Önceki Haber AP'den flaş Hayat Boumeddiene iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER