Abdullah Gül'e 'Huber' baskılı kozmik takip

Muhalefet partilerini takip etmesi için oluşturulan “Siyasi Kozmik Oda”nın, 11. Cumhurbaşkanı Gül’ü de markaja aldığı ortaya çıktı. Abdullah Gül’ün tüm görüşmeleri Ankara’ya anında rapor edildi.

Abdullah Gül'e 'Huber' baskılı kozmik takip

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin, “MİT bize operasyon yapıyor” sözleri ile gündeme gelen AKP’nin, muhalefet partileri için oluşturduğu “operasyon birliği” skandalı büyüyor. CHP ve MHP gibi muhalefet partilerini takip etmesi için oluşturulan “Siyasi Kozmik Oda”nın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü de markaja aldığı ortaya çıktı. Gül’ün tüm görüşmeleri söz konusu birim tarafından Ankara’ya, anında rapor edilirken, son dönemde ziyaretçilerin sayısının artması Ankara’da büyük rahatsızlığa yol açtı. Bunun üzerine hükümete yakın medya kuruluşları üzerinden, “Huber Köşk’ünü boşalt kampanyası” başlatıldı. Gül’ün muhaliftakibine alınmasının hikayesi şöyle:

“KÖŞK’Ü BOŞALT UYARISI”
Hükümete yakın medya kuruluşlarında, Abdullah Gül’ün, “Huber Köşk’ünü aylardır işgal ettiğine” yönelik çıkan haber ve yorumlar gözlerin bir anda Gül’e çevrilmesine yol açtı. Taraf’ın hükümet kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Abdullah Gül, son dönemde AKP içinde üç dönem kriterine takılanların, AKP’nin politikalarından rahatsız olan siyasetçi ve işadamlarının adeta yeni adresi haline geldi. Bu da Saray’ı, Başbakanlığı ve AKP yönetimini rahatsız etti. Gül’ü ziyaret eden siyasetçiler AKP’de “Huberciler”, “Huberci” olarak anılmaya başlandı. Bunun üzerine, Huber Köşkü’nü niye boşaltmıyorsun” uyarısı yapıldı.

GÜL BEŞİNCİ PARTİ OLDU
11. Cumhurbaşkanı Gül’ün siyasi olarak markaja alınması “güvenlik ve koruma” kılıfı ile gerçekleştiriliyor. Ancak, bilgilerin değerlendirilmesi, takibi ve raporlaştırılması muhalefet için oluşturulan Siyasi Kozmik Oda tarafından gerçekleştiriliyor. Kozmik Oda, CHP, MHP, BBP ve Saadet Partisi’nin dışında Gül’ün de faaliyetlerini takip ediyor. Bu da, Gül’ün beşinci muhalefet partisi olarak anılmasına yol açtı. Gül’ün yaptığı görüşmelerin ve etkinliklerin tamamının Ankara’ya rapor edildiği öğrenildi. Başkent kulislerinde dolaşan bilgilere göre, Siyasi Kozmik Oda’da görev yapan kişiler, sıralı amirlere değil doğrudan tepe yöneticilere bağlı olarak çalışıyor. Hedef şahıslar ve elde edilen bilgiler ise, özel şifrelerle ve yabancı isimlerle Ankara’ya iletiliyor. 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün, ziyaretleri ve görüşmeleri de bu çerçeve de Ankara’ya iletiliyor. Bu durum, Gül’e yakınlığı ile bilinen milletvekilleri tarafından da biliniyor. Milletvekilleri, bu durumdan duydukları rahatsızlığı dile getirdiler.

 ’28 ŞUBAT’TA BİLE BU KADAR YAPILMADI’
Abdullah Gül’ün eşi Hayrunnisa Gül, devir teslimden önce yaptığı açıklamada AKP’ye ağır eleştirilerde bulunmuştu. Gül, şu ifadeleri kullanmıştı: “Bir turnusol döneminden geçiyoruz. Neler yazıldı, gördük. Neler söylendi, duyduk. Ben her şeyi biliyorum. Abdullah Bey, ben üzülmeyeyim diye interneti kapatıyordu, gazeteleri, basın bültenlerini önümden alıyordu ama neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Abdullah Bey kibarlığından söyleyemiyor. Kendisine çok yanlışlar, çok saygısızlıklar yapıldı. Bu süreçte bazı yaşadıklarımızı, 28 Şubat döneminde benim başörtümün tartışıldığı günlerde bile bu kadarını görmedik.”

Taraf
<< Önceki Haber Abdullah Gül'e 'Huber' baskılı kozmik takip Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER