Adana'daki 13 polisle ilgili çarpıcı detay

Adana’da gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan 13 polisin avukatları ve aileleri bir açıklama yaptı.

Adana'daki 13 polisle ilgili çarpıcı detay

Adana’da yasa dışı dinleme iddiasıyla gözaltına alınan 13 polisin avukatları ve aileleri bir açıklama yaparak, yapılan hukuksuz uygulamayı kınadıklarını açıkladı.

Adana merkezli olmak üzere dün yapılan operasyonda gözaltına alınan 13 polis, emniyetteki sorgularının ardından bugün akşam saatlerinde adliyeye getirilerek hakim karşısına çıkarıldı. Polisler sabah saatlerinde nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından serbest bırakıldı. Polislerin avukatları ile aileleri basının karşısına çıktı. Ailelere, çevrede toplanan vatandaşlar da destek vererek dik durmalarını istedi. 

Gözaltılarla ilgili bilgi veren Avukat Emin Bayram, müvekkilleri hakkında, emniyet personelinin kendi içinde haberleşmek amacıyla kullandığı, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün izniyle yine bir polis tarafından yazılan ve ödül almış, Pol-Net üzerinde çalışan bir yazılımın pasif halde bilgisayarlarında bulunduğu iddiası ile mayıs ayında soruşturma dosyası açıldığını ve müvekkillerinin ifadesi alınarak serbest bırakıldığını belirtti. Aradan geçen süre içerisinde savcılığın, yeni bir delil çıkmadığı halde bir terör şube müdürünün talebi ile gözaltı kararı verilerek, tutuklanmaları için sulh ceza hakimliğine doğrudan sevk edildiğini anlatan Avukat Bayram, “Mevcut eylemin doğruluğu kabul edilse dahi eylem suç değildir. Adana Valiliği’nden soruşturma izni alınmamıştır. Soruşturma izni alınmadan yapılan tüm işlemler hukuksuzdur ve yok hükmündedir.” dedi. 

SAVCI HAKKINDA 250 BİN TL'LİK TAZMİNAT DAVASI AÇILACAK

Müvekkilleri hakkındaki soruşturmanın hukuki değil siyasi bir soruşturma olduğunu ifade eden Bayram, “Sindirme ve korkutma soruşturmasıdır. Suçlu insanlar hukuktan ve yasadan korkarlar. Müvekkillerim bu soruşturmadan, sonucu ne olursa olsun en ufak bir korku ve endişeleri yoktur. Yapılan hukuksuzluğun altında kimin imzası varsa, gerek tazminat davası gerekse ceza davası yoluyla hukuk önünde hesap vereceklerdir. İllegal yollarla baskı ve tehditle yönlendirildiğini değerlendirdiğimiz gözaltı kararını veren savcı hakkında 250 bin TL miktarlı tazminat davası açılacaktır. Kazanılacak tazminat ise şehit polis ailelerine bağışlanacaktır. Ayrıca, hukuksuzluğa imza atan yargı mensupları HSYK’ya şikayet edilecektir.” diye konuştu.

"27 ARALIK TARİHİNİ MANİDAR BULUYORUM"

Avukat İsa Ayanoğlu ise müvekkillerinin 3 ay önce haklarındaki iddialarla ilgili ifade verip serbest kaldıklarını hatırlatarak, “Bu süre içerisinde yeni bir delil elde edilmeden, yeni bir suçlama yöneltilmeden, suç vasfında değişme meydana gelmeden, tekrar hiç bir ifade dahi alınmadan gözaltına alınmışlardır. Esasen bu, Ceza Muhakemesi Yasası'na açık şekilde aykırıdır. Bugün gördük ki 3 ay önce ifadesi alınmış kişilerin, tabiri caizse 'biz sizi o zaman tutuklamadık ama bugün tutuklamamız lazımmış' şeklinde bir düşünceyle, sanki vahiy gelmişcesine gözaltı kararı verilerek, mevcut soruşturma üzerinden tutuklamaya sevk edilmiş olması açık bir hukuk ihlalidir. Nöbetçi hakimin, hukuka, ahlaka ve hukuk devleti ilkelerine uygun davranacağı inancıyla sorguya girip savunmamızı yapacağız. İnşallah buradan mutlu ayrılırız. Aksi bir şekilde ayrılsak da bu hukuksuzlukları bertaraf etmeyecektir. 27 Ağustos'ta gözaltına alınıyorlar. Ben bu tarihi çok manidar buluyorum." diye ifade etti.

Gözaltına alınan Emniyet Müdür Yardımcısı Halil D.'nin eşi Filiz D. ise eşinin 18 yıllık evlilik hayatlarında hiç bir şekilde hukuksuz bir şey yapmadığını anlatarak, “Şu anda da komik bir suçtan içerde. Sadece adalet istiyoruz. Eşim ve arkadaşları adil bir şekilde vatan, millet, bayrak için çalıştı. Yapılan hukuksuzluğu hazmedemiyorum." şeklinde konuştu.

"EŞİM YAPTIĞI OPERASYONLA DEVLETE 5 TRİLYON KAZANDIRDI"

Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim S.'nin eşi Mehtap S. de terörle mücadele şube müdüründen tek bir delil istediğinin altını çizerek, "Eşimin bir akarsu kadar temiz olduğuna inanıyorum. Eşim çok zor şartlar altında görevler yaptı. Yaptığı bir operasyonda 5 trilyonu devlete kazandırdı. Bunu, ülke sevgisi olan insan yapar. Uyku uyumadan, evine gelmeden çalışan, didinen ailesine haram lokma yedirmeyen eşimi çok seviyorum." ifadelerini kullandı.

İbrahim S.'nin oğlu Mehmet Emre S. ise şöyle dedi: “5 yaşımdan itibaren hatırladığım kadarıyla babamın eve aylardır gelmediği oluyordu. Ben babamdan o şefkati ve sevgiyi alamadım. İşine, vatanına ve milletine verdi. 13 tane okul değiştirdim benim eğitim altyapım sıfır. Babam polis akademisine tayin olduğunda bizim gerçekten babamız varmış dedim. O sürede onunla yürüyüş yaptım, yüzmeye gittim. Ben babamla ilk defa tavla oynadım. Adaletin yerini bulacağına inanıyoruz."

Polislerin ailelerine, Adana’da geçtiğimiz aylarda usulsüz dinlemelerle ilgili yapılan operasyonda tutuklanıp daha sonra serbest bırakılan, ardından da polislikten atılan eski emniyet müdürleri İsmail Bilgin ile Ertuğrul Yetkin de destek verdi.


CİHAN

<< Önceki Haber Adana'daki 13 polisle ilgili çarpıcı detay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER