Adana'ya, Hollanda'nın ardından İspanyol patriotları

Görev süresi dolan Hollanda patriotlarının yerini İspanyollar aldı.

Adana'ya, Hollanda'nın ardından İspanyol patriotları

Adana’ya Suriye'den gelebilecek muhtemel füze saldırılarına karşı Hollanda tarafından kurulan ve 2 yıllık görev süresi dolan patriot füze savunma sistemlerinin yerine, İspanyol patriotları konuşlandırıldı. Görevi Hollanda'dan devir alan İspanya’ya ait 5 füzeden oluşan 1 batarya Adana Havalimanı bitişiğindeki Korgeneral Recai Engin Kışlası'na yerleştirildi. İspanyol patriotlar basın mensuplarına gezdirildi.

RAMPALARA 4'ER FÜZE

İspanyol askerler, 1 füze rampasının kurulumunu gösterdi. Bataryalardan sorumlu Yüzbaşı Luiz Burgos Sanchez, geldikleri günden beri gerekli yardımları gösteren Türk devletine teşekkür etti. Geldikleri günden beri kendilerini evlerinde gibi hissetiklerini anlatan Sanchez, Türk askerleriyle birlikte yürüttükleri bu çalışmanın kendilerine mutluluk verdiğini kaydetti. Türkiye’de kalacakları sürede ilişkilerin aynı şekilde devam edeceğine inadıklarını vurgulayan Sanchez, "Korgeneral Recai Engin Kışlası'nda bir kontrol bölgemiz, radar ve füze bataryaları mevcut. Bütün rampalar 4 tane füze ile yüklenmiş durumda. Füzeler balistik füze tehditlerine karşı özel olarak hazırlanmış.

70 KM'YE KADAR ETKİLİ FÜZE VAR'

Gelecek herhagi olası herhangi bir füzeye karşı imha amaçlı burada konuşlanmış halde. Burada bulunan patroit bataryası Adana’nın güvenliğini sağlamak gayesiyle kurulmuş. Türk askerleriyle işbirliği içerisindeyiz. Hava savunma sistemlerine yardımcı olmak için buradayız. Ortadoğu’dan gelebilecek tehditlere karşı el ele birlikte çalışacağız. 70 km’ye kadar etkili olan füzelerimiz var. Kesinlikle gelebilecek bir balistik füzeye karşı çok etkili bir sistemimiz var. Bir imha durumunda yüzde 100 başarılı olacak bir sistem var. En az bir yıl kalacak şekilde Adana’dayız. Tabi süreyi belirleyen koşullar politiktir. Yaklaşık 150 İspanyol askeriyle buradayız." açıklamasında bulundu.

İncelemeye İspanya Kara Kuvvetleri Komutanı General Juan Jicente Cuesta Moreno, bataryadan sorumlu Yarbay Jorge Manuel Cotorruello Corrion ve diğer askeri yetkililer katıldı.

CHA
<< Önceki Haber Adana'ya, Hollanda'nın ardından İspanyol patriotları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER