Adliye önünde bayramlaşma halkası giderek genişliyor

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde, polis yakınlarına destek giderek büyüyor.

Adliye önünde bayramlaşma halkası

Çok sayıda vatandaş, bayramı adliye önünde geçirmek zorunda kalan mağdur aileleri yalnız bırakmadı.

Sahur vakti yapılan operasyonla gözaltına alınan polislere destek her geçen gün artıyor. Polislerin adliye içindeki işlemleri devam ederken dışarda da buruk bir bayram sevinci yaşanıyor. Adliye bahçesine kimileri tatlı, kimileri dolma getirdi. Karanfillerle birbirlerinin bayramını kutlayan ve getirdikleri yiyecekleri birbirlerine ikram eden vatandaşlar, adliya önünde bir halka kurarak bayramlaşmaya başladı. Polis yakınlarının bayramlaşmak için oluşturduğu halka giderek genişliyor. Her geçen dakika polis yakınlarına vatandaşlara destek artıyor.

Kelepçelenerek gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan eski Emniyet Amiri Kadri Cemil Yiğit de bayramlaşmaya gelenler arasındaydı. İlk defa böyle bir bayram yaşadıklarını anlatan Yiğit şunları söyledi: "Ailemin yanında değilim ama kos kocaman bir ailenin yanındayım. Layık olmadığımız teveccüh var bize. Biz sadece işimizi yaptığımıza inanıyoruz. Biz hiç yaşamadığımız yaşamak istemediğimiz şeyler bunlar. Bir tarafta bize İsrail ajanı iddiası varken susmak ağırımıza gidiyor konuşmak zorunda kalıyoruz. 14 yıl oldu bu meslekte ilk defa böyle bir mahkeme safahatına maruz kalıyoruz. Korkunç bir tablo. Arkadaşlarımızın içerdeki durumları Cumhuriyet tarihinde böyle bir mahkeme süreci olmamıştır. Onların moralleri çok yüksek. Doğrunun yanında oldukları için sıkıntı çektiklerini biliyorlar ama bu onlara şeker şerbet geliyor."

"BAYRAMI BİZE ZEHİR ETTİLER, ALLAH SORSUN HESABINI"

Polis yakınları ise bayramda yaşadıklarından dolayı operasyonları yapanlara tepki gösterdi. İlk kez böyle bir bayram yaşadıklarını anlatan polis yakınları, "Akla hayale gelmeyecek şeyleri yaşıyoruz. Bayramı bize zehir ettiler. Allah sorsun hesabını." diye konuştu.
<< Önceki Haber Adliye önünde bayramlaşma halkası giderek genişliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER