'Ak-Saray' dünya basınında böyle yer buldu

Der Spiegel dergisi, yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı “Erdoğan’a bin kaçak oda” başlığıyla duyurdu.

'Ak-Saray' dünya basınında böyle yer buldu

Mahkeme kararına rağmen inşaası tamamlanan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın taşınmayı planladığı Ak-Saray dünya basının da gündemine oturdu. Dünyaca ünlü dergi Der Spiegel konuyla ilgili haber yaptı ve bakın dünyaya nasıl duyurdu.

'BİNA DÜNYADAKİ BENZERLERİNDEN ÇOK DAHA BÜYÜK'

Bugün gazetesi'nin haberine göre," Alman Der Spiegel dergisinin haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yeni cumhurbaşkanlığı binasına tam da Cumhuriyet’in kuruluş gününde geçtiğine işaret edildi. Binanın Buckingham, Elysee ve Beyaz Saray’dan çok daha büyük olduğu belirtildi.

'270 MİLYON EURO'YA BİN ODALI 'TEMİZ' SARAY'

 “270 milyon euroya mal olan binada bin oda bulunuyor. Adı Ak Saray. Beyaz ya da temiz anlamına geliyor. Ancak, adı alay konusu oldu. Zira Erdoğan, geçtiğimiz yıldan bu yana yolsuzluk suçlamalarıyla karşı karşıya” ifadeleri dikkat çekti.

‘YASALARIN ÜZERİNDE’

Haberde, sit alanı üzerine yapılan inşaatın mahkeme kararıyla durdurulmasına rağmen tamamlandığı vurgulandı. “Somut olan bir şey var, o da binanın kaçak olduğu. Ancak fark etmez çünkü Erdoğan yasaların üzerinde. Anayasa Mahkemesi’ne dava açıldı. Ancak ne bina yıkılır ne de Erdoğan ceza alır” denildi."

BUGÜN
<< Önceki Haber 'Ak-Saray' dünya basınında böyle yer buldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER