Akdeniz'de korkutan deprem

Kandilli Rasathanesi, Isparta'da 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

Akdeniz'de korkutan deprem

Kandilli Rasathanesi, Isparta'da 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı ise depremin merkez üssünü Burdur Ağlasun, büyüklüğünü ise 4.8 olarak duyurdu.


CAN VE MAL KAYBI YOK, BAYILANLAR VAR 

Burdur'da merkez üssü Ağlasun İlçesi olan 4.8 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre bazı kerpiç evler hasar gördü, bazı vatandaşlar baygınlık geçirdi. Ağlasun Devlet Hastanesi'ne yaşanan korku nedeniyle kriz geçiren 5 kişinin getirildiği kaydedildi. 

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre merkez üssü Burdur Ağlasun İlçesi'nde saat 22.43'te 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Burdur, Antalya ve Isparta'da da hissedilen depremin yerin 7.6 kilometre derinliğinde meydana geldiği kaydedildi. Deprem merkez üssü olan Ağlasun İlçesi'nde şiddetli hissedildi. Bazı kerpiç evlerde hasar meydana geldi. 

Deprem nedeniyle paniğe kapılan vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı. Bazı vatandaşlar sarsıntı nedeniyle kriz geçirdi. Ağlasun Devlet Hastanesi'ne baygınlık geçiren 5 kişinin götürülerek tedaviye alındığı kaydedildi. 

VALİ: CAN KAYBI YOK 

Burdur Valisi Hasan Kürklü yaptığı açıklamada depremde can ve mal kaybı olmadığını belirterek, "Panikleyen vatandaşlar hastaneye müracaat etti. Sıkıntılı bir durum yok. Yardım ekipleri ve diğer birimler görev başında. Bölgede durum incelemesi yapıyorlar" dedi. 

7 ARTÇI SARSINTI KAYDEDİLDİ 

Burdur'da merkez üssü Ağlasun olan 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından yarım saat içerisinde 8 artçı deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi’nden yapılan açıklamaya göre 22.43’teki depremin ardından Büyüklüğü 2.2 ile 3.7 olan 8 artçı deprem daha meydana geldi.




BAŞKAN KAPLAN: HASAR YA DA CAN KAYBI YOK, İNSANLAR SOKAKTA 

Ağlasun Belediye Başkanı MHP'li Aydın Kaplan, saat 22.43'te meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle can ve mal kaybı olmadığını söyledi. Deprem olduğu sırada evde olduğunu belirten Başkan Kaplan, "Çok şiddetli bir sarsıntı oldu. Evdeki bazı eşyalar özellikle mutfak malzemeleri devrilerek kırıldı. Sarsıntının sona ermesiyle dışarı çıktık" dedi. 

ÖLÜ YA DA YARALI YOK 

Polis ve zabıta ekiplerinin cadde ve sokakları dolaşarak hasar tespiti yapmaya çalıştığını anlatan Başkan Kaplan, "Boş olan bazı eski evlerde kısmen hasar var. Bazı evlerin de bacaları parçalanarak düştü. Yıkım nedeniyle her hangi bir can kaybı ya da yaralı olmaması bizi mutlu etti. Korkan ve bu nedenle baygınlık geçirenler var. Onlar da hastanede tedaviye alındı" diye konuştu. 

VATANDAŞLAR SOKAKTA 

Depremden sonra 2 dakika arayla artçı sarsıntıların olduğunu belirten Başkan Kaplan şunları söyledi: "Vatandaşlarımız çok korkmuş durumda ve 





DHA
<< Önceki Haber Akdeniz'de korkutan deprem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER