Akın İpek sessizliğini bozdu, iftiralara tek tek cevap verdi

Koza Altın İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek uğradığı haksızlıklar ve hukuksuzluklar karşısında sessizliğini bozdu. İpek, Kanaltürk'teki "Özel Gündem" programında Tarık Toros'un gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Akın İpek sessizliğini bozdu, iftiralara tek tek cevap verdi

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra hükümete yakın medya organları tarafından şahsına yönelik türlü iftiralara maruz kalan ve yine havuz medyası  tarafından sahip olduğu şirket hedef haline getirilmek istenen iş adamı Akın İpek, sessizliğini bozarak hakkında çıkarılan iftira niteliğinde ki iddialara cevap verdi.

İŞTE AKIN İPEK'İN O AÇIKLAMALARI

"HAKSIZLIKLAR BiZi ÜZÜYOR"

 “Bu grupta 5 bin çalışan var. En son 2012’de  en çok vergi veren 3’üncü özel sektör kuruluşuyduk. Şirketimiz gün geçtikçe büyüyor... Sadece Ovacık Altın Madenimiz 163 kez denetlendi.  Denetlemeler bizi daha da güçlendiriyor. En ufak bir şikayetimiz yok. Bugüne kadar devletten hiçbir imtiyaz kullanmadık. Yapılan haksızlıklar bu yüzden beni üzüyor.” 

"İNSANLAR iŞSiZ KALSIN iSTEMiYORUZ"

Şu anda Gümüşhane’deki maden kapalı. Bu güne kadar 25 defa almış olduğum bir patlayıcı izni var. 26’ncı izin valilik makamında bekletiliyor. Aylardan beri ve sırf o belge verilmediği için orada yaklaşık 400 kişi şu anda madencilikte işsiz. Altın fiyatı düştüğü için aslında orayı kapatsak zarar etmeyiz. Ama biz insanlar işsiz kalsın istemiyoruz.

"12 YILIN İLK VE TEK ALTIN MADENi"

 “Kayseri'deki Himmetdede madeni, Türkiye’de son 12 yıldan beri keşfedilmiş ve işletme haline getirilmiş ilk ve tek altın madeni. 2005’te aramalara başladık. ÇED raporu verildi, biz sonra yatırıma başladık. Yaklaşık 150 milyon dolarlık bir yatırım. En son belge olan Geçici Faaliyet Belgesi verilmiyor. Yapılan haksızlık. Bunun kime ne faydası var?” 

"MEDYA iÇiN iSiM LiSTELERi VERiLDi"

“Grubumuza yapılanlar 2014’te başlamış değil ve sadece bana yapılan bir işlem değil. Ben yarın utanacağım bir şeyi yapmam... Medyadan örnek verecek olursam mesela şu arkadaşlarımızın çıkarılması gibi... İsim listeleri veriliyor... Ben insanları düşüncelerinden dolayı işten çıkaracak birisi değilim. Zaten oradan başlıyor, bu bir sır değil.” 

‘ViCDANINIZ HiÇ SIZLAMIYOR MU?’ 

“Ankara'da da üniversitenin yanında boş bir arsa var. Jeolojik olarak bina yapmaya müsait değil. Kayma olduğu için kazık çaktık. Bu boş arsayı yeşillendirelim dedik.Bir baktık bir belge gelmiş. Bu yeşil alanı elinizden  alıyoruz. Hiç vicdanınız sızlamıyor mu?.Okullar yurtlar yapıp devlete teslim ettik. 230 milyon liralık yardımda bulunduk.”

"PARALEL DEĞİLİM"

Ben paralel değilim. Kim paralel, paralel olduğu alnında mı yazıyor? Yasalara uygun hareket ediyorum, yasaların kendine verdiği görevi yapıyor mu buna baksınlar. Bir insan bilerek yasaları çiğniyorsa bu paralel örgüttür. O paralel, şu paralel bu paralel. Adam değilim diyor ne yapacaksın.

"HOCAEFENDİ'NİN DUASINI ALIRIM"

Hocaefendi, eğitimin ne kadar önemli olduğunu ifade eden bir İslam alimdir. Ben her vesileyle kendisinin duasını alırım. Bunun dışında söylediğim dünya akıp gidiyor her gün yeni tabloyla karşılaşıyoruz. Rahmetli babam başka alemde şimdi. Biz de gideceğiz. Bu hayatı samimice söylüyorum Peygamber Efendimiz (S.A.S) gibi yaşamak lazım. Hocaefendi de onun yaşadığı gibi yaşamaya çalışan bir insan. Söylediklerim arasında sadece o bölümü cımbızladılar.

Benim grup şirketlerim sürekli denetlenir. Bu kadar resmi denetlenen grubun içinde ben yalan söylüyorsam bugüne kadar 10 kez denetlendi karşılarına çıkmaz mıydı?10 milyar doları var diyorlar onu bulurlarsa yüzde 95'ini kendilerine vereceğim. Ben denetlemelerden kaçmıyorum, bize değer katıyor. Yapılan denetlemeler bize ivme kazandırdı.


<< Önceki Haber Akın İpek sessizliğini bozdu, iftiralara tek tek cevap verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER