Ali Fuat Yılmazer, Dink soruşturmasında ifadeye çağırıldı

Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili devam eden soruşturmada, eski Emniyet Müdürü Yılmazer, şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

Ali Fuat Yılmazer, Dink soruşturmasında ifadeye çağırıldı


22 Temmuz'daki sahur operasyonunda tutuklanan ve Silivri Cezaevi'ne gönderilen eski Emniyet müdür Ali Fuat Yılmazer'e şok suçlama! Yılmazer, Hrant Dink soruşturmasında "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Cinayetin 1 numaralı şüphelisi olan sanık Ogün Samast ise, bu kez "tanık" olarak çağrıldı.
Haberi Yazdır Email Gönder
28.11.2014 18:01   Normal Yazı Boyutu Orta Yazı Boyutu Büyük Yazı Boyutu
 
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili devam eden soruşturmada, eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırıldı.

Sahur operasyonu olarak da bilinen 22 Temmuz'da Emniyet'e yapılan algı operasyonu kapsamında “Yasadışı dinleme" yaptığı gerekçesi ile tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulan eski İstanbul İstihbarat Şubesi Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Hrant Dink soruşturması kapsamında 'şüpheli' sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

Soruşturma kapsamında eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın da ifadesi alınacak.

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Doğan tarafından hazırlanarak Ali Fuat Yılmazer'in tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'ne hitaben yazılan yazıda, Yılmazer'in önümüzdeki hafta ifade vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda hazır bulundurulması istendi.
 
CİNAYETİ İŞLEYEN SAMAST BU KEZ "TANIK" OLDU
 
Savcılık ayrıca, Hrant Dink suikastında 'kasten adam öldürmek' ve 'ruhsatsız silah bulundurmak' suçlarından toplam 22 yıl 10 ay hapis cezası alan Ogün Samast'ı da "tanık" sıfatıyla ifadeye çağırdı. 
 
CELALETTİN CERRAH DA İFADEYE ÇAĞRILMIŞTI
 
Hrant Dink suikastını soruşturan Savcı Yusuf Hakkı Doğan, daha önce de eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, eski İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör ve eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler'in de aralarında bulunduğu 9 kamu görevlisini 'şüpheli' sıfatıyla ifadeye çağırmıştı. 
 
Adalet Bakanlığı, geçtiğimiz Eylül ayında Celalettin Cerrah'ın da aralarında bulunduğu bu 9 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni vermişti.
 
Yılmazer, cinayet döneminde Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube’de görevli olduğunu belirtmişti. Olayın gerçekleştiği tarihte ise yurt dışında görevde olduğunu ifade eden Yılmazer, cinayetle ilgili sorumluluğu bulunmadığını söylemişti. Yılmazer, polislere yönelik operasyon kapsamında tutuklu bulunuyor. 
 
 
AJANSLAR
<< Önceki Haber Ali Fuat Yılmazer, Dink soruşturmasında ifadeye çağırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER